пʼятниця, 31 липня 2009 14:12

Суд зобов"язав Адріана Муту заплатити "Челсі" 17 млн євро

Суд зобов"язав Адріана Муту заплатити "Челсі" 17 млн євро

Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) зобов"язав колишнього футболіста "Челсі" Адріана Муту виплатити клубу 17,17 мільйона євро, повідомляє Reuters. У жовтні 2004 року румунський нападаючий був спійманий на вживанні кокаїну, отримав семимісячну дискваліфікацію і незабаром був звільнений з "Челсі".

Лондонський клуб вимагав від Муту компенсації, і в 2007 році CAS визнав обгрунтованість претензій "Челсі". Спортивний арбітражний суд ухвалив, що суму штрафу повинна визначити ФІФА, і в червні 2008 року Муту зобов"язали виплатити "Челсі" 17,17 мільйона євро.

Румунський футболіст подав апеляцію в CAS, але 31 липня 2009 року вона була відхилена. Розмір штрафу визначався, зокрема виходячи з трансферної вартості Муту. У 2003 році "Челсі" купив нападаючого в італійської "Парми" за 15,8 мільйона фунтів стерлінгів.

У 2005 році Муту підписав контракт з туринським "Ювентусом", а влітку 2006 року перейшов у "Фіорентіну". У складі збірної Румунії нападаючий брав участь в чемпіонаті Європи 2008 року.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Суд зобов"язав Адріана Муту заплатити "Челсі" 17 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути