пʼятниця, 11 червня 2010 14:46

Страйк може зірвати ЧС-2010 в ПАР

Страйк може зірвати ЧС-2010 в ПАР

Найбільші профспілки, які налічують у своїх рядах більше половини всіх зайнятих в галузі працівників транспорту, продовжують загальнонаціональний транспортний страйк у ПАР, який почався минулого понеділка, повідомляють інформагентства.

Страйкуючі, яких налічується близько 20 тис. людей, вимагають збільшення заробітної плати на 15%, у той час як транспортна компанія Transnet, яка належить державі пропонує підвищити робітникам зарплату на 11%.

Страйк паралізував рух у морських портах, на залізниці та функціонування паливних трубопроводів.

Страйк почався напередодні Чемпіонату світу з футболу 2010, який повинен пройти в ПАР. Це основний козир у руках страйкуючих - адже в такому жорсткому цейтноті на владі ПАР буде тиснути все світове співтовариство.

У липні 2009 року кілька десятків тисяч будівельників у ПАР вже влаштовували безстроковий страйк, а в серпні 2007 року через страйк зупинялося будівництво спортивних об'єктів.

Чемпіонат світу 2010 року пройде в ПАР з 11 червня по 11 липня 2010 року: 64 матчі відбудуться на десяти стадіонах дев'яти міст країни.

У ПАР чекають з-за кордону до 450 тисяч футбольних вболівальників, хоча в заявах різних чиновників країни оцінки числа приїжджих різняться від 300 до 900 тис. людей.

За матеріалами k2kapital

Зараз ви читаєте новину «Страйк може зірвати ЧС-2010 в ПАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути