пʼятниця, 24 вересня 2021 13:23

Штрафи від Суркіса, розбитий Ferrari та підроблений паспорт - що потрібно знати про кар'єру Мілевського

Штрафи від Суркіса, розбитий Ferrari та підроблений паспорт -  що потрібно знати про кар'єру Мілевського
Артем Мілевський був зіркою "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Колишній форвард "Динамо" та збірної України 36-річний Артем Мілевський завершив професійні виступи.

Gazeta.ua пригадує найбільше пам'ятні моменти ексфорварда збірної України.

Змінив громадянство. Мілевський народився в Мінську. Але потрапив в академічну групу Павла Яковенка, де були зібрані гравці з колишнього СРСР. Після переїзду в Київ змінив громадянство та почав грати за юнацькі збірні України.

Змінив вік. За словами колишнього агента Мілевського Дениса Лахтера, футболіст змінив свій вік. Насправді Міля старший на два роки.

Успішний виступ на молодіжному Євро. 2005 року молодіжна збірна України дійшла до фіналу Євро. Мілевський був одним із героїв тої збірної. Його гол у ворота Бельгії на останніх секундах допоміг команді Михайличенка кваліфікуватися на турнір.

Паненка на Кубку світу. Мілевський брав участь в Кубку світу-2006. Олег Блохін взяв його як гравця ротації для Шевченка, Реброва та Вороніна. Артем запам'ятався голом у ворота Швейцарії в серії післяматчевих пенальті. Юний нападник пробив легко по центру воріт, тоді як воротар полетів у кут.

Став основним при Сьоміну. Після приходу російського тренера Мілевський та Олександр Алієв стали гравцями першої команди "Динамо".

Знищив "Спартак". У кваліфікації Ліги чемпіонів сезону 2008/09 Мілевський був один із героїв протистояння. У Москві нападник забив гол, а в Києві відзначився дублем. Особливо ефективним був другий гол, коли нападник обіграв усю оборону суперника.

Скандал під час матчу з БАТЕ. Мілевський після невдалого матчу в Києві вступив у суперечку із захисником білоруської команди. Під час інтерв'ю Мілевського гравець гостей щось йому сказав, на що Артем відповів прямо в ефірі: "Зачекай, ми ще у Мінськ приїдемо, клоун".

Проблеми з Блохіним. Після приходу Олега Володимировича на посаду тренера "Динамо" успішні виступи Мілевського завершилися. На презентацію нового тренера Міля прийшов у халаті. Потім між ними стався конфлікт. Тренер звинуватив футболіста в порушенні спортивного режиму та перевів у молодіжну команду. Після чого Мілевський відсидів контракт та покинув клуб. 2021 року Мілевський попросив вибачення у Блохіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мілевський спекулює на імені "Динамо"

Штраф від Суркіса. 2008 року Мілевський та Алієв порушили спортивний режим перед фіналом Кубка України проти "Шахтаря". Президент "Динамо" оштрафував обох на $50 тис. Під час роботи в клубі Блохіна між Суркісом та Мілевським теж було протистояння, яке завершилося переїздом в чемпіонат Туреччини. Тоді вся зарплатня гравця йшла на штрафи. Мілевський хотів їх оскаржити в суді, але відмовився від ідеї.

Проблеми з авто. 2011-го на вул. Франка згорів Maserati Мілевського. Через півтора року Артем розбив свій Ferrari в Туреччині.

Після "Динамо" кар'єра покотилася донизу. Мілевський грав у чемпіонатах Туреччини, Хорватії, Угорщини, Румунії, Росії, але не зміг нічого досягти. У сезоні 2020 став тільки чемпіоном Білорусі в складі "Динамо" Брест.

Ганьба у "Минаї". Останнім клубом Мілевського був "Минай". Команда посіла останнє місце в чемпіонаті, нападник не забив жодного м'яча та посварився з тренером Василем Кобіним.

Особисте життя. У свої 36 років Мілевський залишається без родини. Йому приписували романи з різними жінками - Іванною Мелай, Оленою Щербань, Олесею Мендіз, Тіною Канделакі. Сам футболіст зізнався, що одночасно просинався одразу з трьома жінками. Батьки проживають у Мінську. Сестра пробувала себе в тенісі, але вже завершила кар'єру.

Блогерство. Мілевський веде канал "Міля", де зустрічається з друзями та показує своє життя.

Артем Мілевський став зіркою завдяки виступам у складі київського "Динамо" з 2003-го до 2013 року, відігравши за киян 235 матчів і відзначившись 81 голом і 54 асистами.

За плечима Мілевського виступи за українські "Борисфен" і "Динамо", турецький "Газіантепспор", хорватські "Гайдук" і "Спліт", румунську "Конкордію", російський "Тосно", угорську "Кішварду" й білоруське "Динамо" Брест. За збірну України він провів 50 матчів, у яких забив вісім голів. У складі "синьо-жовтих" став чвертьфіналістом Кубка світу 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи від Суркіса, розбитий Ferrari та підроблений паспорт - що потрібно знати про кар'єру Мілевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути