Ексклюзиви
неділя, 27 жовтня 2019 20:11

Стефен Каррі має контракт на 201 мільйон

У Національній Баскетбольної Асоціації (НБА) зіграно три тури. Сьогодні наша розповідь про найрезультативнішого гравця НБА – Стефена Каррі – американського баскетболіста команди "Голден Стейт Ворріорс".

Стефен народився 14 березня 1988 року в місті Акрон в Огайо, але дитинство провів в Шарлотті, Північна Кароліна. Разом з молодшим братом часто відвідував домашні матчі місцевої баскетбольної команди "Шарлотт Хорнетс", за яку виступав їх батько. Перед початком матчу у Стефена і Сета завжди був час, щоб потренуватися на професійному майданчику,"– пише 24smi.org

Про те, що біографія Стефена буде пов'язана з баскетболом, його батьки здогадувалися давно. Хлопчик народився в родині професійного баскетболіста Делла Каррі, який протягом 16 років був гравцем НБА. Завершивши кар'єру, батько майбутнього спортсмена став коментатором ігор команди "Шарлотт Хорнетс". Мати Стефена, Соня, була учасницею волейбольної команди Політехнічного університету Вірджинії. Тому спортивний дух передався дітям з генами.

 

Соня організувала школу, що працює за методикою Монтессорі, де навчалися обидва хлопчика. Після неї Стефен продовжив навчання в школі "Шарлотта", де був душею компанії і активістом. Він став гравцем місцевої баскетбольної команди і представляв її на чемпіонаті штату. Колективу пощастило 3 рази вийти в плей-оф.

Отримавши атестат, Каррі планував вступити до університету, де вчилася його мати, але вуз не запропонував починаючому спортсмену стипендію. Більш обачним виявився коледж Девідсона. У баскетбольній команді цього навчального закладу Каррі провів 104 матчі і завоював звання кращого новачка. Протягом наступних 2 сезонів тренери відзначали його як кращого гравця.

У 2008 році Стівен Каррі був включений в другу символічну збірну кращих гравців чемпіонату США серед студентів. У 2009-му йому вдалося перейти до складу першої збірної. Хлопець плекав надію стати професійним баскетболістом. Йому довелося пропустити останній рік в коледжі. Нагородою за це послужив драфт НБА, який зробив його гравцем "Голден Стейт Ворріорс". Спортсмен став виступати під номером 7 на позиції розігруючого захисника.

 

До приходу молодого баскетболіста на цій позиції перебував Монте Елліс, який тепер знову став виконувати завдання атакуючого захисника.

Домігшись поставленої мети, Стефен продовжував працювати в повну силу. У 2010 році, виступаючи в команді проти "Лос-Анджелес Кліпперс", він встановив особистий рекорд: йому зарахували 36 очок за гру. У 2013-му, змагаючись з гравцями "Нью-Йорк Нікс", Каррі реалізував 11 триочкових кидків з 13 спроб.

Каррі часто використовували як козир, адже його головною здатністю виявилося вміння забивати м'яч у кільце через триочкової лінії, в той час як двоочкові вдавалися гірше. Працюючи в парі з Клеєм Томпсоном, Каррі домігся рекорду за кількістю триочкових кидків за сезон. В цілому баскетболісти провели подібну атаку 483 рази.

У сезоні 2014/2015 команда, в якій грає Стівен Каррі, 67 раз ставала переможцем, і це також стало своєрідним рекордом НБА і ліги. Стефен отримав звання найціннішого гравця сезону. За внесок в успіх команди в 2015 і 2016 роках Стефена Каррі нагороджували званням найціннішого гравця НБА.

У 2017-му національна баскетбольна ліга переживала пік успішності. З Каррі перепідписали контракт, за умовами якого зарплата спортсмена в цілому перевищила $ 201 млн. 5-річна домовленість тепер пов'язує Стефена з його рідним клубом.

До 30 років Стівен Каррі встиг відбутися як професійний спортсмен і як сім'янин. У 2011 році він одружився з Айшею Каррі. Його дружина - блогер з популярним аккаунтом в мережі "Інстаграм".

Зараз за опублікованими нею постами і фото стежать мільйони передплатників. Серед них є і ті, кому цікава особисте життя баскетболіста.

У родині Каррі двоє дітей. У 2012 році народилася дочка Райлі, а в 2015-му батьки повідомили про появу сина Райана.

 

Травма, отримана Каррі в грі в 2018 році, змусила пропустити кілька матчів. До неї додалося потрясіння від аварії, учасником якої став баскетболіст. У його "Порше" врізалися 2 автомобіля. Пасажири, що знаходилися в машині, не постраждали, але стрес їм був забезпечений.

Каррі оточений увагою журналістів, тому його громадська діяльність висвітлюється в ЗМІ. Так, спортсмен підтримав переклад книги "Mamba Mentality" разом з бразильським футболістом Неймаром, і про це відразу написали відомі видання.

У тому ж році Каррі прийняв пропозицію про співпрацю з брендом Under Armour, для якого він випустив 3 моделі кросівок під назвою Curry. Взуття, яке він придумав, вважається відмінним вибором для професійних спортсменів. Рекламна кампанія, в якій брав участь Стефен, справила необхідний бренду ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан збірної з баскетболу романтично освідчився "Віце-міс Україна"

Зріст Стефена Каррі становить 191 см, а вага - 84 кг.

Зараз ви читаєте новину «Стефен Каррі має контракт на 201 мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути