Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2012 16:23

Статусу легіонерів будуть позбавлятися за допомогою російської мови

Статусу легіонерів будуть позбавлятися за допомогою російської мови

Російський футбольний союз внесе зміни в нинішній регламент прем'єр-ліги, які дозволять клубам скоротити кількість гравців, які підпадають під поняття "легіонер".

Нагадаємо, що в даний час в елітному російському дивізіоні діє ліміт на легіонерів, відповідно до якого на поле в складі команди одночасно можуть перебувати не більше шести футболістів з іноземними паспортами. Незважаючи на критику цього обмеження з боку керівників безлічі футбольних клубів та експертів РФС на закритому засіданні вирішив залишити ліміт в силі і на майбутній сезон.

Втім, клуби отримають можливість скоротити кількість гравців, які підпадають під поняття "легіонер". Починаючи з сезону-2012/13 кожен з іноземних футболістів, які виступають за російські клуби, зможе в приватному порядку скласти єдиний державний іспит з російської мови. І якщо гравець набере 70 балів і більше зі 100 можливих, він перестане вважатися легіонером і відповідно потрапляти під ліміт.

Відзначимо, що спочатку розглядалася доцільність переходу на ліміт "7+4", але згодом було вирішено залишити чинну формулу "6+5", доповнивши регламент новим пунктом.

Зараз ви читаєте новину «Статусу легіонерів будуть позбавлятися за допомогою російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути