Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2009 12:59

Стаховський розпочинає боротьбу на "Ролан Гаррос" з перемоги

Стаховський розпочинає боротьбу на "Ролан Гаррос" з перемоги
Перша ракетка України Сергій Стаховський вийшов до другого раунду кваліфікації на турнірі Roland Garros у Парижі.

У столиці Франції стартували одні з найпрестижніших змагань світового тенісу - турнір Великого шолому Ролан Гаррос. Правда, тільки кваліфікаційний етап. Саме на цьому етапі стартуватимуть й два найкращі українські тенісисти - Сергій Стаховський та Сергій Бубка.

Першим на 6-й корт вийшов Стаховський, якому у суперники дістався 191-й номер світового рейтингу південно-африканець Рік Де Фост. Перший сет поєдинку видався надзвичайно напруженим, ніхто не хотів поступатись. А вирішальними стали 5-й та 6-й гейми, коли суперник Сергія взяв дві подачі поспіль. Остаточний рахунок сету - 4:6.

Врахувавши усі помилки, у наступному сеті Стаховський показав зовсім інший теніс. Він не віддав супернику жодної своєї подачі, та, найважливіше, у 6-у геймі взяв подачу Де Фоста. Цей успіх став визначальним у всьому сеті. Рахунок у зустрічі став рівним - 1-1.

Усе мало вирішитись у третьому сеті. Де Фост уже з самого початку сету взяв усе в свої руки й довів перевагу до трьох очок - 4:1. Здалося, що уже все тут зрозуміло. Проте Стаховський не здався й повернув поєдинок у своє русло, зрівнявши рахунок. За нічийного результату 6:6 українець взяв подачу суперника, а згодом й власну. Отож, важка перемога нашого тенісиста у трьох сетах.

В другому колі кваліфікації Сергій зустрінеться з американцем Раяном Світінгом, котрий займає 176-у сходинку світового рейтингу.

Також сьогодні в боротьбу вступає й Сергій Бубка, який у стартовому раунді кваліфікації зустрічається з американцем Сковіллом Дженкінсом.

Турнір Roland Garros 2009. Кваліфікація. 1-й раунд

С. Стаховський (Україна) - Р. Де Фост (ПАР) - 2-1 (4:6, 6:3, 7:6)

Gazeta.ua, Turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Стаховський розпочинає боротьбу на "Ролан Гаррос" з перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути