середа, 28 січня 2009 13:40

Срна за популярністю в світі "переплюнув" Роналду

Срна за популярністю в світі "переплюнув" Роналду

Найпопулярнішим футболістом світу в 2008 році визнаний 30-річний єгиптянин Мохаммед Абутріка. Абутріка став переможцем інтернет-голосування, організованого Міжнародною федерацією футбольної історії і статистики (IFFHS), повідомляє офіційний сайт цієї організації.

Абутріка отримав 301,8 тисяч голосів. Друге місце з результатом 283,8 тисяч голосів зайняв гондурасець Давід Суасо, гравець португальської "Бенфіки". На третій позиції опинився голкіпер бразильського "Палмейраса", чемпіон світу 2002 року Маркос. За нього було віддано 155,3 тисяч голосів.

До десятки найпопулярніших футболістів світу також увійшов Судан Агаб Сідо, відомий бразильський воротар Рожеріо Сені, турки Арда Туран і Семіх Шентюрк, іранець Аліреза Нікбахт Вахеді, Ясер Аль-Кахтані з Саудівської Аравії, а також хорватський футболіст донецького "Шахтаря" Даріо Срна. Як відзначають організатори голосування, високі місця за підсумками опитування зайняли в основному гравці, які протягом багатьох років виступалиі за один і той же клуб.

Володар "Золотого м"яча" португалець Кріштіану Роналду зайняв 21-е місце.

Абутріка зайняв перше місце в голосуванні на сайті IFFHS вже удруге. Плеймейкер збірної Єгипту став переможцем аналогічного опитування за підсумками 2007 року. У 2006 році найпопулярнішим футболістом світу був визнаний англієць Стівен Джеррард.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Срна за популярністю в світі "переплюнув" Роналду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути