понеділок, 05 грудня 2011 13:14

Список претендентів на "Золотий м'яч" скоротився до трьох людей

Список претендентів на "Золотий м'яч" скоротився до трьох людей

"Золотий м'яч" найкращому футболістові світу за підсумками 2011 року отримає аргентинець Ліонель Мессі, португалець Кріштіану Роналду або іспанець Хаві. 5 грудня ФІФА скоротила список претендентів на "Золотий м'яч" до трьох осіб. Ім'я володаря трофея стане відомо 9 січня 2012 року, повідомляє офіційний сайт ФІФА.

1 грудня ФІФА оприлюднила список 23-х футболістів, які претендували на "Золотий м'яч". В останні два роки володарем "Золотого м'яча" ставав Мессі, в 2008 році їм став Кріштіану Роналду.

У 2011 році виступаючі за "Барселону" Мессі і Хаві виграли чемпіонат і Суперкубок Іспанії, а також Лігу чемпіонів. Роналду, який грає за мадридський "Реал", став володарем Кубка Іспанії. Крім того, Хаві і Роналду допомогли збірним Іспанії та Португалії пробитися у фінальний турнір Євро-2012.

5 грудня ФІФА назвала також імена трьох претендентів на звання кращого тренера року. До трійки увійшли британець сер Алекс Фергюсон з "Манчестер Юнайтед", іспанець Хосеп Гвардіола з "Барселони" і португалець Жозе Моурінью з "Реала".

На звання кращої футболістки року претендують бразилійка Марта, японка Хомаре Сава і амерінка Еббі Уомбах. Вручення призів відбудеться 9 січня на урочистій церемонії в Цюріху.

Зараз ви читаєте новину «Список претендентів на "Золотий м'яч" скоротився до трьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути