понеділок, 14 травня 2012 17:01

"Спартак" прорвався до Ліги Чемпіонів, Єрьоменко образив ЦСКА: результати 44 туру РПЛ

У неділю відбувся останній тур прем'єр-ліги 2011/12, за підсумками якого ЦСКА, зазнавши поразки від "Рубіна", опустився на третє місце. Срібло і путівка в Лігу чемпіонів УЄФА дісталися московському "Спартаку", який забив два м'ячі "Локомотиву". Четвертим, незважаючи на нічию в Краснодарі, стало "Динамо". У перехідних матчах з представниками першого дивізіону зіграють "Ростов" і "Волга".

Основними претендентами на срібні медалі чемпіонату напередодні 44-го туру залишалися ЦСКА і "Спартак". Армійці випереджали конкурента на одне очко і в разі перемоги в Казані забезпечували собі друге місце. Команда цілком могла добитися необхідного результату: в самому кінці першого тайму відзначився Кейсуке Хонда. Японський півзахисник, який відновився від пошкодження, вразив ціль після пасу Понтуса Вернблума.

Втім, щойно стартувала друга 45-хвилинка, "Рубін" відновив рівновагу. Нельсон Вальдес, який замінив у перерві Сергія Давидова, в результаті контратаки вискочив віч-на-віч з Ігорем Акінфеєвим і не промахнувся. Під завісу зустрічі армійці пропустили ще двічі. Спочатку Гекденіз Караденіз майстерно зіграв на добиванні, а потім зробив гольову передачу на Романа Єрьоменка. Казанський клуб переміг - 3:1, відправивши суперників на третє місце.

Тим часом "Спартак", який по ходу сезону не втрачав очок у матчах з "Локомотивом", не змінив традиції. Червоно-білі вже до 40-й хвилині створили комфортний заділ. Спершу Марек Сухі потилицею відправив м'яч у дальній кут після подачі кутового, а незабаром Артем Дзюба так само класно зіграв на "другому поверсі". Другий тайм виявився менш яскравим. Спартаківці грамотно діяли по рахунку, який в результаті не змінився. Команда Валерія Карпіна завоювала срібло, "Локо" фінішував сьомим.

"Динамо" слідом за поразкою у фіналі Кубка Росії ледь не програло "Кубані". Кращий снайпер краснодарців Ласін Траоре на 10-й хвилині реалізував вихід один на один з воротарем. Гостей перед самим фінальним свистком врятував Звездан Місімовіч - 1:1. Біло-блакитні могли опуститися в таблиці на п'яте місце, але, на їхнє щастя, "Анжі" поступився вдома "Зеніту" - 0:2. Пітерці, які прилетіли до Махачкали без ряду футболістів "основи", забили на початку другого тайму. Один із звичних запасних Олександр Бухаров вистрілив під поперечину після передачі Андрія Аршавіна, а на 84-й хвилині Соболч Хусті встановив остаточний рахунок.

Трохи раніше з'ясувалося, хто зіграє в перехідних матчах за право залишитися в прем'єр-лізі. Цими клубами стали "Ростов" і "Волга". Перший в неділю поступився на виїзді "Томі" - 1:2. На 57-й хвилині форвард господарів Антон Хазов ударом з близької відстані замкнув простріл партнера. Пізніше ростовчани отримали право на пенальті, але Ектор Бракамонте з "точки" потрапив в штангу. Гості все ж забили: Дмитро Кириченко завдав точного удару головою з лінії воротарської, але на четвертій доданій хвилині сибіряки вирвали перемогу - Олексій Ребко впевнено реалізував 11-метровий. У перехідних іграх "Ростов" зустрінеться з "Шинником".

"Волга" зазнала поразки від "Амкара" (1:4), хоча відкрила рахунок у матчі. На 13-й хвилині з пенальті відзначився Шота Бібілов, але Сергій Волков, Митар Новакович, Георгі Пеєв з 11-метрового та Олександр Субботін принесли перм'якам перемогу. При цьому з 10-ї хвилини вони грали в меншості внаслідок вилучення воротаря Сергія Нарубіна. У волжан в середині другого тайму червону картку заробив хавбек Олексій Померко. Суперник команди з перехідним матчів - земляки з "Нижнього Новгорода".

Найбільш видовищною в турі вийшла зустріч в Нальчику, де місцевий "Спартак" і "Краснодар" обмінялися трьома голами. За господарів, які давно позбулися шансів залишитися в еліті, забили Руслан Болов і Роман Концедалов, який оформив дубль. У кубанців результативними ударами відзначилися Марсиу Абреу, Ігор Ламбарський і Юра Мовсісян, який реалізував пенальті. "Крилья Совєтов" і "Терек" теж розійшлися миром - 1:1. На дальній постріл Благоя Георгієва самарці швидко відповіли голом Сергія Корніленка.

Чемпіонат Росії, 44-й тур

Локомотив - Спартак - 0:2

Гол: Сухі (22); Дзюба (40)

Рубін - ЦСКА - 3:1

Гол: Вальдес (47); Караденіз (82); Р. Єрьоменко (88) - Хонда (45)

Анжи - Зеніт - 0:2

Гол: Бухаров (46); Хусті (85)

Кубань - Динамо - 1:1

Гол: Траоре (9) - Місімовіч (90)

Амкар-Волга - 4:1

Гол: Волков (32), Новакович (38), Пеєв (69), Субботін (46) - Бібілов (13)

Спартак (НЧ) - Краснодар - 3:3

Гол: Концедалов (8,75), Боловен (88) - Марсіо (11), Ламбарскій (20), Мовсісян (70)

Крилья Совєтов - Терек - 1:1

Гол: Корніленко (13) - Георгієв (2)

Томь - Ростов - 2:1

Гол: Хазов (57), Ребко (90 +) - Кириченко (85)

Зараз ви читаєте новину «"Спартак" прорвався до Ліги Чемпіонів, Єрьоменко образив ЦСКА: результати 44 туру РПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути