субота, 20 березня 2010 18:38

Сотникова та Заневська виграють у парі, Долгополов - у кроці від титулу першої ракетки

Сотникова та Заневська виграють у парі, Долгополов - у кроці від титулу першої ракетки

Українські тенісистки Олена Сотникова і Марина Заневська стали переможницями змагань у парному розряді на турнірі ITF з призовим фондом 10 000 $ в Санкт-Петербурзі. На шляху до фіналу наша пара виявилася сильнішою російського дуету Юлія Калабіна / Марта Сироткіна: 6-3 7-5. У фіналі українська пара виявилася сильнішою російського дуету у складі Олександри Панової та Євгенії Пашкової: 7-5 6-3.

В одиночному розряді Заневська була близька, щоб дійти до фіналу турніру. У чвертьфінальному матчі одеситка отримала упевнену перемогу над третьою ракеткою турніру росіянкою Юлією Калабіной: 6-2 6-3. Але у півфінальному поєдинку у впертій боротьбі поступилася першій ракетці турніру, росіянці Олександрі Панової: 7-5 0-6 6-7 (5).

А ось харків"янці Олені Сотниковій не вдалося вийти в півфінал. На її шляху  встала друга ракетка турніру португалка Неуза Сілва, що обіграла українську тенісистку в двох партіях: 6-4 6-4.

У півфінал великого юнацького турніру вищої категорії 27th Copa Gerdau, що проходить в Порту-Алегрі, Бразилія, пробілась15-річна харків"янка Еліна Світоліна, перемігши у чвертьфінальному поєдинку Люсію Бутковську зі Словаччини: 6-3 6-3. Цією перемогою Світоліна забезпечила собі входження до числа 25 сільнейшік юніорок світу у віковій категорії 18 років і молодше. На жаль стати фіналісткою українці перешкодила американка Джессіка Пегула, якій Світоліна поступилася 6-3 1-6 4-6.

Ще одна українська тенісистка Ірина Бурячок вийшла в півфінал турніру з призовим фондом 10 000 $, що проходить у Швейцарії. У чвертьфіналі киянка, посіяна під першим номером, в наполегливому матчі зломила опір восьмої ракетки турніру Мартіни ді Джузеппе з Італії: 7-6 (0) 3-6 6-4.

На ф"ючерсі в Казахстані до півфіналу дійшов Денис Молчанов. По дорозі до півфіналу українець обіграв першу та сьому ракетку турніру росіян Євгена Кирилова та Михайла Ледовських відповідно. Однак у півфінальному матчі Денис поступився четвертому номеру посіву, росіянину Олександру Кудрявцеву: 4-6 6-7 (5).

На іншому ф"ючерсі, в Туреччині український тенісист Артем Смирнов вийшов до чвертьфіналу, здолавши болгарина Івайло Трайкова: 6-2 6-4.

У той же час Олександр Долгополов пробився в півфінал великого челленджера з призовим фондом € 106,500 + H в Марракеші, Марокко. У чвертьфіналі киянин, посіяний під першим номером, обіграв сербського тенісиста Іллю Бозоляка: 7-6 (4) 6-3, взявши тим самим реванш за поразку на челленджері в Рабаті минулого тижня. За вихід у фінал Долгополов посперечається з росіянином Михайлом Кукушкіним. У разі успіху Олександр стане першою ракеткою України.

За матеріалами sapronov-tennis.org

Зараз ви читаєте новину «Сотникова та Заневська виграють у парі, Долгополов - у кроці від титулу першої ракетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути