неділя, 07 лютого 2021 13:45

Шотландія вперше за 38 років обіграла англійців на їх полі

Шотландія вперше за 38 років обіграла англійців на їх полі
Капітан національної команди Шотлдандії з регбі Стюарт Гоґґ підіймає Кубок Калькути. Трофей із срібних індійських рупі вручають переможцю щорічного матчу між "скоттами" і Англією. www.sixnationsrugby.com

6 лютого національна команда Шотландії з регбі з рахунком 11:6 обіграла англійців. Матч першого туру Турніру шести націй проходив у Лондоні. Востаннє "чотрополохи" долали "червоних троянд" на виїзді 1983-го. Це була 139-та зустріч регбістів Шотландії і Англії за 150 років протистояння.

Єдину спробу у матчі заніс гравець клубу "Едінбург" Дуган ван дер Мерве. 25-річний регбіст походить з Південно-Африканської республіки. Ця країна є діючим чемпіоном світу з регбі.

Вихідців із ПАР часто натуралізують в європейських національних командах, як і інших представників націй із південної півкулі де регбі спорот номер один.

На 11 очок шотландців, англійці спромоглися відповісти лише двома влучними 3-очковими штрафними ударами.

Ключовим моментом матчу стало 10-хвилинне вилучення шотландського півзахисника Рассела Фінна, але Англія не змогла скористатися чисельною перевагою. Коли ж Рассел знову вийшов на поле реалізував один із ударів по воротах.

Для Шотландії ця перемога стала четвертою підряд в Турнірі шести націй, враховуючи поєдинки минулорічних змагань , які догравали восени 2020-го.

В іншій грі першого туру Франція на виїзді легко здолала італійців 50:10.

7 лютого в Кардіффі зіграють Вельс-Ірландія. Пряма трансляція о 17.00 на сайті rugger.info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер боксер, який зумів побити Мухаммеда Алі

Турнір шести націй— найпрестижніше змагання для національних команд з регбі в Європі.

Веде свою історію з 1883 року. 1910-го до Англії, Ірландії, Шотландії та Вельсу долучилась команда Франції. З сезону 2000 року право грати в турнірі надали Італії.

Цьогоріч через пандемію матчі відбуваються за порожніх трибун. До цих обмежень Турнір шести націй мав найбільшу середню аудиторію глядачів на стадіоні - біля 66 тис. Для прикладу 2018-го середня відвідуваність матчів Кубку світу з футболу у Росії становила 47,3 тис. глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Шотландія вперше за 38 років обіграла англійців на їх полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути