Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2009 09:59

Сьомін очікує від "Динамо" хорошого футболу

Сьомін очікує від "Динамо" хорошого футболу

Головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін, а також захисник Горан Сабліч поспілкувалися з представниками ЗМІ перед повторним матчем 1/4 фіналу Кубка УЄФА проти французького "Парі Сен-Жермен".

- Після поєдинку в Парижі ми зіграли в чемпіонаті з "Чорноморцем", завдяки чому зміцнили своє лідерство. У грі взяли участь практично всі гравці, яких ми хотіли виставити в стартовому складі. Ряд гравців не приймали участі, оскільки був складний переліт і мало часу між матчами Кубка УЄФА і чемпіонату України. Сьогодні ми заїхали на базу на тренувальний збір, слава богу, всі здорові з того складу, який грав у Парижі. Залишилося вибрати склад і тактику на матч і показати хороший футбол. А наскільки команда готова – покаже гра.

- Судячи з того, як Кравець тренується за індивідуальною програмою, можна сказати про те, що він зіграти не зможе?

- Якщо ви самі все бачили, значить, я можу сказати вам, що дійсно не зможе.

- У матчі з "Чорноморцем" ви дали можливість проявити себе більшості футболістів з резервного складу. Чому вони не показали завзяття і бажання в цьому поєдинку?

- Я не зовсім згоден з вами. Завжди складний період, коли гравцеві не вистачає ігрової практики. На мій погляд, вони навпаки старалися, але не все виходило. У нас практично не було тренувального процесу - вдалося провести лише одне заняття після повернення з Парижа. Ті гравці, яким не вистачає ігрової практики, зіграли нижче за свій рівень. Думаю, в цьому немає нічого страшного, довірятимемо їм і далі. А наш девіз полягає в наступному: хто на даний момент в найкращому стані, той і грає в найближчому матчі.

- У Парижі відчувався мандраж в діях динамівців, команда велику частину часу відбивалася від атак "ПСЖ". Чи буде у домашньому матчі інша гра у виконанні команди?

- Я б не сказав, що ми грали на відбій. Навіть статистика говорить про те, що ми перевершили суперника по багатьом показникам. Так, в атаці ми зіграли не найкращим чином, хоча, в той же час, я задоволений тим, як хлопці зіграли в захисті. Згоден, що в майбутньому матчі нам необхідно підсилити атакуючі дії. Проте, нас чекає важкий поєдинок з серйозною командою, що пробивала собі шлях в чвертьфінал перемогами над сьогоднішнім лідером німецької бундесліги "Вольфсбургом", обігравши їх на виїзді 3:1, а також тріумфом в Португалії в поєдинку з місцевою "Брагою" 1:0. Саме тому нам необхідно з усією відповідальністю поставитися до майбутнього матчу.

- Юрій Павлович, ви двічі грали в півфіналі європейського турніру, коли тренували московський "Локомотив". Чи не вважаєте Ви, що нинішнє "Динамо" найбільшою мірою дозріло для завоювання єврокубка?

- Так, на сьогоднішній момент "Динамо" значно сильніше за ту команду, яка грала в півфіналі Кубка володарів Кубків. Але час йде, і зараз мені складно порівнювати. У тій команді також були багато хороших гравців. Скажу лише, що за якістю гри, яку "Динамо" показувало в Лізі чемпіонів, ми в змозі претендувати на багато що.

- Питання до Горана Сабліча. Ваш друг Йєрко Леко ділився рецептом, як обіграти "ПСЖ"?

- Він такого не міг говорити в принципі. Але, на його думку, нам вистачає класу, щоб пройти далі. Йєрко попередив, що це серйозна команда з хорошим підбором досвідчених футболістів. Нам треба серйозно поставитися до майбутнього поєдинку і зіграти не гірше, ніж в Парижі.

- Горане, цього сезону ти грав у зв"язці з Асатіані, Михаликом, тепер, можливо, знову зіграєш з Юссуфом. Наскільки у вас хороше взаєморозуміння?

- Я перебуваю в команді впродовж тривалого часу, так само і Юссуф. Ми неодноразово грали разом. Юссуф - хороший грамотний футболіст. Не думаю, що можуть виникнути якісь проблеми.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «Сьомін очікує від "Динамо" хорошого футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути