вівторок, 18 листопада 2008 12:06

Сьогодні запускається перший український футбольний канал

Канал "Футбол" в кабельних мережах замінить відключений (принаймні, в сітці провайдера "Воля") канал "Спорт 1" та інші продукти НВО "Поверхность". Але матчів провідних європейських чемпіонатів на ньому поки не буде.

У перші місяці "Футбол" показуватиме прямі трансляції матчів не найбільш рейтингових єврочемпіонатів і запис зустрічей за участю грандів. Студії для виробництва власних інформпродуктів в Києві поки добудовуються.

Гендиректором каналу призначений Олександр Денисов, творець "Футбольного вікенду" на ТРК "Україна". Шеф-продюсером - Іван Гресько, який працював в "Голі" Олександра Глівінського. Журналісти прийшли з тих же програм. "Раніше ми конкурували, а зараз - одна команда. У нас вже є три коментатори. Їх імена відомі всім уболівальникам, - говорить Денісов. - Це Сергій Панасюк, Андрій Малиновський і Олександр Тингаєв. Також ми маємо намір провести конкурс коментаторів. Упевнений, в Україні є таланти".

"Футбол" отримав права на трансляції чемпіонатів Франції, Португалії, Шотландії, Голландії і кубків Англії, Голландії та Італії. "Це все, що було на ринку, - підкреслює Денисов. - З рештою турнірів проблем немає - купимо їх з наступного сезону. У тому числі і Лігу чемпіонів". Також "Футбол" купує аналітичні, історичні і розважальні програми провідних зарубіжних телекомпаній.

З українською Прем"єр-лігою канал поки ніяк не зв"язаний, але Денисов упевнений, що кращого партнера лізі не знайти: "Ми можемо показати більше, ніж будь-який загальнонаціональний канал. Це стосується і прямих трансляцій, і матчів в записі, і повторів". Пізніше, коли з"являться технічні можливості, в ефір почнуть виходити ексклюзивні щотижневі огляди матчів Прем"єр-ліги, ток-шоу за участю зоряних гостей, портрети гравців.

"Футбол" має намір стати каналом для всієї країни. Підрозділ ТРК "Україна" уклав договір з "Воля-Кабель", а всього підписані контракти з 160 операторами кабельного телебачення. "Це означає, що потенційна аудиторія "Футболу" - 2 млн. абонентів, тобто 6 млн. глядачів", - задоволений виконаною роботою Денисов.

До речі, його "Футбольний уїкенд" нікуди не зникає. ТРК "Україна" не має наміру розлучатися з одним зі своїх найбільш рейтингових продуктів.

24.ua

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні запускається перший український футбольний канал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути