Ексклюзиви
четвер, 31 липня 2008 12:57

Соболевій, Ханафєєвій і Пещальниковій заборонили брати участь в Олімпіаді

Учора Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) проінформувала Всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА) про своє рішення тимчасово усунути від участі у всіх змаганнях під своєю егідою шістьох російських легкоатлеток - Олену Соболеву, Дарію Піщальникову, Гульфію Ханафєєву, Тетяну Томашову, Юлію Фоменко і Світлану Черкасову. Причина - неспівпадіння ДНК спортсменок в аналізах допінг-проб, узятих в 2007 році повідомив президент ВФЛА, член ради IAAF Валентин Балахнічов.

- Учора приблизно о 13.00 за московським часом, ми одержали електронною поштою листа, в якому повідомляється, що IAAF ухвалила рішення тимчасово усунути від участі у всіх змаганнях під своєю егідою шістьох російських спортсменок, - Олену Соболеву, Дарію Піщальникову, Гульфію Ханафєєву, Тетяну Томашову, Юлію Фоменко і Світлану Черкасову, - сказав Балахнічов. - Нагадаю, що перші п"ятеро відібралися на Ігри в Пекіні, і судячи з їх нинішніх результатів вважалися реальними претендентами на олімпійські медалі, зокрема на золоті. Причина такого рішення - неспівпадіння ДНК в допінг-пробах, узятих у спортсменів в 2007 році. Перші проби були взяті у форматі позазмагального контролю в квітні-травні 2007 року, другі - на чемпіонаті світу в Осаці в серпні-вересні 2007 року. Треті, які можна назвати умовно контрольними, проби, взяті у наших спортсменів минулого тижня в Москві і вже проаналізовані, показали, що істинному ДНК не відповідають проби, датовані квітнем-травнем 2007 року. Це дало IAAF підстави підозрювати спортсменів в підміні допінг-проб і усунути їх від участі у всіх змаганнях. На жаль, через оголошене рішення IAAF, вони не зможуть взяти участь в Олімпійських іграх у Пекіні.

"Весь Спорт"

Зараз ви читаєте новину «Соболевій, Ханафєєвій і Пещальниковій заборонили брати участь в Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути