середа, 08 січня 2020 21:00

Що взимку мають зробити керівники "Шахтаря" та "Динамо"

Що взимку мають зробити керівники "Шахтаря" та "Динамо"
"Шахтар" має задуматися над заміною Жуніору Мораесу. Фото: з відкритих джерел

22 лютого стартує весняна УПЛ. Клуби мають майже 2 місяці на підготовку до вирішальної частини сезону. Важливим за цей час є не тільки покращення командних дій, але і трансферна робота. В першу чергу, це стосується українських грандів - "Шахтаря" та "Динамо".

Донеччании доволі активно працювали на трансферному ринку у попередні два вікна. Зміна поколінь для донецької команди назріла. Лідери команди: Тайсон, Марлос,Жуніор Мораес, Тарас Степаненко, Андрій П'ятов вже мають за 30 років. Потрібно більше довіряти молодим гравцям Тете, Манору Соломону, Додо.

Жуніору Мораесу у квітні виповниться 33 роки

Але окремі позиції для команди Луїша Каштру залишаються вразливими. Альтернативи Жуніору Мораесу, якому 4 квітня виповниться 33, в лінії атаки просто немає. За його спиною тільки 18- річний Данило Сікан, який не має жодного досвіду. Підписання "Шахтарем" ще одного нападника на перспективу – виглядало б логічним кроком. Він зміг би пройти процес адаптації та розуміння побудови гри, поки остаточно не постарів Жуніор Мораес.

Якщо піде із команди Тайсон, то потрібно буде шукати атакувального півзахисника. Креативних гравців середини поля у "Шахтарі"-вистачає, але вони всі флангові. Хоч якоюсь альтернативою тут може бути Віктор Коваленко, який вже давно грає ближче до власних воріт.

Для "Динамо" трансферний період є набагато важливішим . Київський клуб потребує не тільки посилення, але прощання із футболістами, які не входять у плани Олексія Михайличенка. Зрозуміло, що футболісти, які не грали взагалі, або грали дуже мало у першій частині сезону мають піти. Мова про Карлоса Самбрано, Йосипа Піварича, Мохаммеда Кадірі, Олександра Андрієвського. Повинні залишити "Динамо" футболісти, які вже нічого не можуть дати команді та заважають її розвитку. Тут в першу чергу варто говорити про Тамаша Кадара, Дениса Гармаша форвардів Франа Соля та Жерсона Родрігеса, які не змогли себе проявити у "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від Михайличенка чекав більшого. Але в невдачах "Динамо" винен не він один" - Франков

Насамперед, Михайличенку треба люди в середину поля. Півзахист команди не може стримувати суперника в оборонних діях та вкрай слабко діє в креативі. Молодих гравців в системі клубу, які б потенційно могли б закрити позиції у півзахисті, немає. Тому нічого не залишається, як вихід на трансферний ринок.

Михайличенку треба люди в середину поля

В разі відходу із команди Соля та Родрігеша актуальним для "Динамо стає позиція форварда. Артем Бєседін провалив допінг-тест та може отримати довгострокову дискваліфікацію. Олексій Михайличенко тоді зможе розраховувати тільки на 21-річного Назарія Русина, або новачка команди Ібрагіма Каргбо .

Після 18 турів УПЛ "Шахтар" випереджає "Динамо" на 14 очок.

Зараз ви читаєте новину «Що взимку мають зробити керівники "Шахтаря" та "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути