Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2019 11:37

Що треба знати про новачка збірної України

Що треба знати про новачка збірної України
Дмитро Іванісеня вперше отримав виклик в збірну України. Фото: ФК "Зоря"

25- річний Дмитро Іванісеня із "Зорі" отримав дебютний виклик від Андрія Шевченка в збірну України

Національній команді залишилося провести ще один офіційний матч у цьому календарному році. Суперником українців 17 листопада буде збірна Сербії.

Cьогодні граємо проти Естонії товариський матч.

Команда Андрія Шевченка має великі кадрові втрати в середині поля. Тарас Степаненко пропустить гру проти сербів через дискваліфікацію. Олександр Зінченко – травмований та проходить курс реабілітації після операції на коліні. Руслан Малиновський став батьком , тому перебуває поза командою. Всі три основні центральні півзахисники опинилися поза грою.

Дмитро Іванісеня – уродженець Кривого Рогу. Починав в системі рідного "Кривбасу", потім перебрався до запорізького "Металурга". Вже там його запримітили скаути "Шахтаря", та пробитися в першу команду не зміг. Грав в оренді за "Маріуполь", але там теж не зміг довести своє право бути в команді після чого опинився в складі "Динамо", Тбілісі, де провів два минулі сезони.

Іванісеня грав два попередні сезони у Грузії

Головна чеснота Іванісені – фізичні кондиції. Зріст Дмитра – 189, що робить його сильний у повітряній боротьбі. Футболіст здатен виконувати багато чорнової роботи. Але його сильні сторони зараз буде непросто інтегрувати в збірну України. Рівень національної команди зараз дуже високий. Одного бажання замало. Якщо у "Зорі" Іванісеня просто тримає центральну зону, то у збірній опорний півзахисник виконує ширші функції, він повинен страхувати партнерів, вміти читати гру. В матчах проти "Динамо" та "Шахтаря" в поточному сезоні Іванісеня був непереконливим. Кияни без супротиву вибігали у швидкі контратаки, а "гірники" розігрували комбінації на чужій половині поля, доходячи до штрафного майданчика суперника.

В першу чергу Шевченко бачить в Іванісені футболіста, який би зміг бути дублером для Степаненка. Альтернативи опорнику Шахтаря", спрямованому на руйнування, зараз в збірній просто не має. Тому варто пробувати всі можливі варіанти. Іванісеня показав себе, як футболіст, який може вчитися. Можливо, ці якості дозволять йому "зачепитися" за місце в збірній України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луніну треба їхати в Португалію


Можливий дебютний поєдинок Іванісені за національну команду України почнеться сьогодні о 19:00. Суперник – Естонія. Матч відбудеться в Запоріжжі. Наш сайт вестиме онлайн-трансляція поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про новачка збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути