вівторок, 22 грудня 2020 09:48

Що треба знати про найкращого боксера світу

 

Сауль "Канело" Альварес минулої неділі, 20 грудня, в переконливому стилі переміг найкращого боксера суперсередньої ваги, свого ровесника з Великої Британії Каллума Сміта і здобув два чемпіонські титули. Бій пройшов у Сан-Антоніо, США. Рудий 30-річний мексиканець утвердився на позиції лідера "паунду" - найкращого боксера світу незалежно від вагової категорії. Gazeta.ua розбирається, чому Альварес на сьогодні не має конкуренції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альварес нокаутував Ковальова: чим це загрожує Ломаченку

Канело несподівано легко здолав опір чемпіона світу за версією WBA в суперсередній вазі, переможця Всесвітньої боксерської суперсерії і володаря Кубка Мухаммеда Алі 2018 року, непереможного на той час в 27-ми боях Каллума Сміта. Суперника, з колосальною перевагою в габаритах - 18 см в зрості і 19 см в розмаху рук. Мексиканець з початку бою володів перевагою і без проблем довів бій до розгромного одноголосного суддівського рішення - 119:109 двічі і 117:111. Він весь поєдинок пресингував суперника, часто бив по корпусу, вибухав найрізноманітнішими комбінаціями, був постійно поруч і не давав йому передихнути, без проблем проривався на зручну для себе дистанцію і продемонстрував неймовірну влучність - 43% його ударів дійшли до цілі. У Сміта, для порівняння, - 18%. По ходу бою перевага над британцем була такою великою, що зустріч можна було припиняти. Сміт "дожив" до фінального гонгу лише завдяки своїй неймовірній стійкості і відмінній "трималці". В останніх раундах він відверто виживав.

Бій мав стати для Канело чи не найбільшим випробуванням у кар'єрі і в якому багато хто прогнозував йому проблеми. Але неочікувано став для нього легкою прогулянкою. Бій із розряду тих, які записують до боксерської спадщини. Він не дав нікому засумніватися, хто на сьогодні найкращий у світі - після більш ніж річної паузи в поєдинках.

Мексиканець ставав чемпіоном світу у чотирьох вагових категоріях. Перший титул здобув майже 10 років тому - в березні 2011. В нього лише одна поразка у кар'єрі - проти одного з найкращих боксерів світу всіх часів, американця Флойда Мейвезера-молодшого у вересні 2013-го. Тоді Альваресу було лише 23 і він був ще далеко не тою досконалою "машиною", якою є зараз.

Канело багато років перемагає найкращих, робить це у різних вагових категоріях. В попередніх двох боях він пройшов володарів титулів у середній і напівтяжкій ваговій категорії. Цього разу невимушено здолав найсильнішого суперника із суперсередньої, непереможного і на піку форми та віку. Це вражає!

- Я щасливий повернутися і перемогти хлопця, який більший за мене, - прокоментував Канело. - Довів, що я є найкращим боксером в світі. Мені подобається виступати в суперсередній вазі. Здобути два титули в суперсередній вазі - одне з кращих досягнень в моїй кар'єрі. Я хочу об'єднати пояси, я хочу нових викликів. Це моя ціль.

Серед потенційних суперників у суперсередній вазі виділимо непереможного британця Біллі Джо Сондерса, 31 рік, володаря титулу WBO, чемпіона світу за цією версією у двох вагових категоріях. На сьогодні він чи не єдиний, хто може дати реальний бій мексиканцеві у середній і суперсередній категоріях. Сондерс технічний, різноплановий, швидкий, майстерний, добре рухається і значно більший за Канело. Бій між ними планувався на березень, але через пандемію його відмінили.

Ймовірним є і третій поєдинок з казахстанцем Геннадієм Головкіним. В 2017 році бій між ними завершився спірною нічиєю, а у 2018-му - Канело переміг близьким рішенням більшості суддів. Напередодні бою Альварес - Сміт Головкін легко, у тренувальному стилі завдав першої поразки в кар'єрі поляку Камілу Шереметі і захистив титул IBF у середній вазі. Але казахстанець вже пройшов свій пік, йому 38, а Канело продовжує покращуватися від бою до бою. В поєдинку з нинішньою версією мексиканця у Головкіна явно мало шансів. Хоча, бій викликав би немалий інтерес і він на сьогодні найбільш вигідний для обох у фінансовому плані.

- Я хочу битися з кращими, - сказав після перемоги над Смітом Альварес. - Якщо випаде можливість прийняти бій з Головкіним, я прийму його. Я показав, що готовий битися з кращими.

В листопаді мексиканець розірвав угоду з потужною стрімінговою компанією DAZN на $365 млн

Питання, наскільки можливо зараз організувати третю зустріч Канело - Головкін. В листопаді мексиканець розірвав угоду з потужною стрімінговою компанією DAZN на $365 млн і подав на неї в суд, вимагаючи виплати солідної компенсації. В той час казахстанець продовжує співпрацювати з цією платформою.

Після перемоги над Смітом, Канело з великим запасом міцності очолює рейтинг найкращих боксерів світу за версією американського журналу The Ring. Він суттєво випереджає в рівні та іменитості опонентів, яких перемагав, а також у популярності японця Наоя Іноуе та американця Теренса Кроуфорда. Потіснити мексиканця з чільної позиції для них шансів небагато. Як і для українців Олександра Усика та Василя Ломаченка - вони на четвертому і сьомому місцях в рейтингу.

Канело є найкращим боксером сучасності незалежно від вагової категорії, а також у середній і суперсередній вазі. Найбільшими викликами для нього в найближчі роки можуть стати хіба що бійці напівтяжкої ваги, співмірні з ним за ударною міццю і значно крупніші за нього. Але питання, чи ризикне він зустрітися в найближчі роки з росіянами Артуром Бетербієвим і Дмитром Біволом - лідерами напівтяжкої ваги.

Сауль "Канело" Альварес за 15 років професійної кар'єри провів 57 поєдинків, має 54 перемоги, 36 нокаутів, поразку і дві нічиї.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про найкращого боксера світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути