неділя, 01 жовтня 2017 12:35

Що треба знати про майбутнього суперника Усика

Що треба знати про майбутнього суперника Усика
Майріс Брієдіс – добротний, з хорошим ударом боксер

Цієї ночі в Ризі, Латвія, Майріс Брієдіс вперше захистив титул чемпіона світу за версією WBC у першій важкій вазі. Латвієць переміг за одноголосним рішенням суддів кубинця Майка Переса і вийшов у півфінал Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS). За вихід у фінал цього турніру він побореться з володарем титулу WBO українцем Олександром Усиком.

Що можна сказати про майбутнього суперника Усика?

Брієдіс - Перес

Поєдинок пройшов у середньому темпі з очевидною перевагою Брієдіса. Претендент пробував працювати першим номером, але чемпіон зазвичай успішно його зустрічав, результативно діяв на випередження. Особливо йому вдавалися аперкоти. Бій не вирізнявся красою і видовищністю. Розчарували обидва суперники. Вони часто сходились у клінчі, перед тим завдавши лише одного-двох ударів. Було багато монотонної в'язкої боротьби. 62-річному рефері Массімо Барровеккіо з Італії довелося немало попрацювати фізично - він часто розтягував суперників. І навіть покарав кожного знятим балом за порушення. Всі судді віддали перемогу господарю рингу – 116:110, 115:111 і 114:112.

Розчарували обидва суперники. Вони часто сходились у клінчі

Усик буде фаворитом півфінального бою

Брієдіс – добротний, з хорошим ударом боксер. Добре діє назустріч і на випередження. Володіє чітким і вчасним аперкотом. З бійцівськими якостями і характером. Але технічний арсенал його досить обмежений, діє він академічно, передбачувано, без особливої родзинки. Усик значно різносторонніший та майстерніший як боксер, більш обдарований природою, з кращою роботою ніг і вищим боксерським IQ. Брієдіс не має засобів, щоб протистояти Усику. Він занадто простий для нашого чемпіона. Українець повинен спокійно "розібрати" його з дистанції і перемогти з великою різницею в очках. До нокауту навряд чи дійде справа.

Брієдіс не має засобів, щоб протистояти Усику. Він занадто простий для нашого чемпіона

Перший об'єднавчий

В наступному бою Олександр Усик проведе не тільки бій за вихід у фінал Всесвітньої боксерської суперсерії, але й перший у кар'єрі об'єднавчий поєдинок. До нього з українців лише Володимир Кличко і Віктор Постол проводили "уніфікаційні" бої. У 2008-му Кличко переміг представника Російської Федерації Султана Ібрагімова, а в 2011-му – британця Девіда Хея. Натомість Постол торік поступився американцю Теренсу Кроуфорду. Усі ці поєдинки проходили всю 12-раундову дистанцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик вийшов у півфінал боксерської Ліги чемпіонів

Олександр Усик і Майріс Брієдіс визначать фіналіста суперсерії у січні-лютому наступного року. До очної зустрічі підійдуть у статусі непереможних боксерів із сумарною статистикою: 36 перемог у 36-ти боях. Брієдіс має 23 перемоги, 18 нокаутів. Усик виграв 13 боїв, 11 - нокаутом. Згідно з правилами WBSS, нічиєї у поєдинках цього турніру бути не може. А отже хтось із майбутніх суперників обов'язково покине ринг, програвши вперше у кар'єрі.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про майбутнього суперника Усика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути