вівторок, 04 вересня 2018 16:52

Що треба знати про данського новачка "Динамо"

Що треба знати про данського новачка "Динамо"
Міккаель Дуеланд може зіграти на будь-якій позиції в півзахисті

Київське "Динамо" підписало контракт із 21-річним Міккаелем Дуеландом із данського "Мідтьюллана". Футболіст обійшовся київському клубу в 4 млн євро. Угода укладена на 5 років.

"Мідтьюлланн" - цьогорічний чемпіон Данії. " Копенгаген", місцевий гранд, провалив сезон. Тому вся боротьба за золоті нагороди йшла між колишньою командою Дуеланда та "Брондбю". Успішнішим в цьому протистоянні став саме " Мідтьюлланн". Але клуб не зміг пробитися до групового турніру єврокубків, втратив призові та змушений був продавати гравців.

Футбол у Данії побудований за принципом підготовки гравців для інших команд із подальшим їхнім продажем. За рахунок цього клуби і живуть. Якщо є хороша пропозиція – ніхто утримувати гравця не буде. "Мідтьюлланн" в цьому є взірцем. Дуеланда знайшла в "Орхусі", іншому данському клубі, і "завербували" 14-річним.

Не можна сказати, що Дуеланд відігравав провідну роль у " Мідтьюллані". Не мав стабільного місця в стартовому складі. Хоча на противагу цьому в молодіжній збірній Данії був одним із лідерів. Дуеланда навіть порівнюють із молодим Крістіаном Ерікссеном, одним із найкращих хавбеків світу.

Порівнюють із Крістіаном Ерікссенем, одним із найкращих хавбеків світу

Чітко позицію Міккаеля Дуеланда визначити важко. Він гравець групи атаки. Може зіграти на лівому фланзі, відтягнутого форварда або атакувального півзахисника. Його головна чеснота – футбольний інтелект, здатний думати на полі, приймати рішення. Уміє розганяти атаки, хороша швидкість і техніка. Коли має простір, – його важко зупинити. Із головних недоліків – гра на оборону. Також часто отримує попередження.

"Динамо" шукало форварда. Придбання Дуеланда навряд чи вирішить цю проблему, бо данець, швидше за все, створить конкуренцію для півзахисників і стане конструктором атак. Ця роль, як показали поєдинки кваліфікації Ліги чемпіонів, вакантна.

Цього літа "Динамо" провело доволі масштабну трансферну кампанію. Із залученням до клубу Євгена Краснікова вектор селекції спрямований на пошук гравців у Латинській Америці. До "Динамо" за останній час прийшло 3 бразильців. Але вони дуже важко адаптуються в Києві. У той же час запрошений із чемпіонату Данії словенець Беньямін Вербич із перших матчів дуже добре зарекомендував себе у "Динамо". Враховуючи те, що клімат у Данії та стиль футболу багато в чому схожі з українським, логічно було б ретельніше відстежувати скандинавський ринок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про нового лідера захисту "Динамо"

Дуеланд виступатиме у "Динамо" під 99 номером.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про данського новачка "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути