пʼятниця, 23 квітня 2021 21:00

Що робити Хацкевичу

Що робити Хацкевичу
Олександр Хацкевич 2 сезони очолював "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Волгоградський "Ротор" відправив у відставку наставника команди Олександра Хацкевича. Причиною такого рішення – провальні результати на старті другої частини сезону. Команда білоруського тренера у 4-х матчах перемогла тільки відвертого аутсайдера "Тамбов", а в інших матчах не забила жодного м'яча. "Ротор" перебуває в зоні вильоту.

Ризик відставки над Хацкевичем був із початку сезону. "Ротор" провалив початок чемпіонату, коли у команди був складний календар. Почав набирати очки у матчах проти середняків та аутсайдерів. Якість гри команди залишала бажати кращого.

Прихід Хацкевича у "Ротор" був помилкою. Наставник мав репутацію тренера "Динамо", який не міг боротися із "Шахтарем" через більші фінансові можливості конкурента. У Києві Хацкевич пережив зміну поколінь та дав дорогу у професійний футбол ряду молодих гравців – Миколі Шапаренку, Денису Попову, Віталію Миколенку. З таким резюме можна було претендувати на хорошу роботу.

Проблеми у тренера повинні були з'явитися ще після призначення у 2020 році. Але фактично всю другу частину першої ліги Росії скасували через коронавірус

Хацкевич не захотів довго сидіти без діла та очолив посередню команду із Росії. "Ротор" у фінансовому плані має дуже скромні можливості. Команда фінансується із державного бюджету. Були навіть розмови, що вони не зможуть брати участь у чемпіонаті через недостатність фінансування. Невисокі за класом гравці "Ротора" показали всі слабкі сторони тренера Хацкевича. Виявилося, що тренерські таланти Хацкевича не дуже вражають – силовий футбол другим номером із великою кількістю довгих передач.

Проблеми у тренера повинні були з'явитися ще після призначення у 2020 році. Але фактично всю другу частину першої ліги Росії скасували через коронавірус."Ротор" завдяки успішному першому колу зміг піднятися в еліту. Там у команди відразу почали виникати проблеми. Стало зрозуміло, що відставка тренера – питання часу. Керівництво клубу вирішило щось змінювати, розуміючи, що виліт із Хацкевичем - вкрай реальна справа.

Після роботи в "Динамо" для білоруського тренера хорошим варіантом була б робота в найкращих клубах Казахстану, Азербайджану. Якість гравців дозволила приховати всі тренерські прорахунки. На внутрішній арені Хацкевич зміг би бути конкурентоздатним. В нього було ім'я та репутація роботи в Києві, що задовольнило місцевих керівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто "Динамо" повертати Ярмоленка

Отримати наступний тренерський виклик Хацкевичу буде непросто. Мірча Луческу із тим самим складом лідирує в чемпіонаті України та вивів команду у Лігу чемпіонів. Робота в Росії показала всі недоліки білоруського спеціаліста на фоні відносно сильного чемпіонату. Попиту на його запрошення в цій країні не буде. В Україні фактор роботи в російському клубі навряд чи дозволить отримати хоч якісь пропозиції. У Білорусії Хацкевич навряд чи повернеться. Він важко йшов зі збірної, маючи конфлікт із місцевою федерацією.

Залишилася тільки надія на агентів, що вони йому запропонувають хороший варіант. Як було в ситуації з Артемом Шабановим та Назарієм Русиним. Вони завдяки колишньому гравцю"Шахтаря" Едуардо опинилися в "Легії". Враховуючи слабкість польських тренерів, то Екстракласа була б для Хацкевича чудовим варіантом продовження тренерської кар'єри.

Олександр Хацкевич в ролі гравця виступав за "Динамо", Мінськ, "Динамо", Київ, китайський "Тянзинь", латвійську "Венту".

В роль тренера очолював збірну Білорусі, молодіжні команди "Динамо". З 2017 по 2019 роки очолював першу команду "Динамо". За цей час виграв два Суперкубки України. Був звільнений через невихід клубу в Лігу чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Що робити Хацкевичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути