понеділок, 14 грудня 2020 21:00

Що потрібно знати про суперників "Динамо" та "Шахтаря" у 1/16 Ліги Європи

Що потрібно знати про суперників "Динамо" та "Шахтаря" у 1/16 Ліги Європи
Українець Едуард Соболь грає другий сезон за "Брюгге", Фото: twitter.com/ClubBrugge

14 грудня відбулося жеребкування 1/16 Ліги Європи. "Шахтар" на цій стадії зіграє із "Маккабі" Тель-Авів", а "Динамо" поміряється силами із "Брюгге". Що потрібно знати про ці команди?

"Брюгге" - найсильніша команда Бельгії останніх сезонів. Суперник "Динамо" два минулі сезони перемагав у бельгійській лізі із відривом. У поточному сезоні знову лідирує. Двічі поспіль грали на груповій стадії Ліги чемпіонів.

Не пустили "Динамо" в Лігу чемпіонів. У сезоні 2019/2020 "Брюгге" пройшов "Динамо" в 3-му раунді кваліфікації ЛЧ. Тоді бельгійці вдома перемогли команду 1:0, а в Києві команди зіграли в нічию -3:3. Виліт від "Брюгге" коштував роботи тодішньому наставнику динамівців Олександру Хацкевичу.

В "Брюгге" грає захисник збірної України. Едуард Соболь є основним лівим захисником чемпіона Бельгії. Правда у першому матчі проти "Динамо" він не зіграє через дискваліфікацію отриману в Лізі чемпіонів. Також у "Брюгге" грає колишній форвард "Зорі" Денніс Бонавентуре.

Виліт від "Брюгге" коштував роботи тодішньому наставнику динамівців Олександру Хацкевичу

В Лізі чемпіонів зайняли 3-є місце. Команда боролася за вихід в плейоф ЛЧ до останнього туру, але не змогла в Римі обіграти "Лаціо".

"Динамо" має хороші шанси пройти "Брюгге". Бельгійці грають в атакувальний футбол, першим номером. Всі їхні лідері зібрані саме в атаці. Команда будує свою гру через високий пресинг суперника, активні фланги та короткий пас. Захист – найбільше вразливе місце "Брюгге". Їм даються важко матчі проти тренерських команд, які руйнують їхню гру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грачов розповів про шанси українських команд у 1/16 Ліги Європи

"Маккабі" був близький до виходу в Лігу чемпіонів. Команда з Ізраїлю змогла пройти у кваліфікації чемпіонів Литви, Латвії та Білорусі "Судуву, "Ригу" та "Динамо" Брест відоповідно. У 4-му раунді кваліфікації поступилися австрійському "Зальцбургу".

Чемпіон Ізраїлю двох попередніх сезонів. "Маккабі" найбільше успішна команда Ізраїлю. Виграла два попередні чемпіонські титули. Загалом їх в команди 23. У поточному сезоні мають проблеми в чемпіонаті. Команда поки тільки 5 відстаючи від лідера на 4 очки.

"Маккабі" домашня команда. У Лізі Європи чемпіон Ізраїлю взяв 7 очок у 3 домашніх матчах, а у гостях змогли роздобути тільки один пункт.

Команда по-різному грає в чемпіонаті та єврокубках. Якщо у чемпіонаті "Маккабі" намагається домінувати на полі та грати першим номером із двома нападниками, то у єврокубках команда раціональніша. Замість форвард виходить ще один захисник або гравець середини поля.

Якщо у чемпіонаті "Маккабі" намагається домінувати на полі та грати першим номером із двома нападниками, то у єврокубках команда раціональніша

Найбільше відомими гравцем є Ітай Шехтер. Він грав в АПЛ за "Суонсі", в Німеччині за "Кайзерслаутерн", а Франції за "Нант".

У "Маккабі" працює колишній тренер "Шахтаря". Академію клубу очолює нідерландець Патрік Леуіен. Він працював в системі молодіжних команд "Шахтаря" із 2006 по 2013 роки.

Командою володіє канадський мільярдер Мітчелл Голдхар. Його статики оцінюються у 2.6 млрд доларів. Але команда знаходиться під тиском фінансового феєрплей. Тому не може дозволити собі витрачати.

"Шахтарю" пощастило із жеребом. З всіх можливих варіантів команад Луїша Каштру отримала найбільше сприятливого суперника. Клас між командами абсолютно різний. "Гірники" безперечний фаворит протистояння.

Перші матчі відбудуться 18 лютого, матчі-відповіді - 25 лютого. "Динамо" перший матч проведе вдома, а "Шахтар" розпочне в гостях.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про суперників "Динамо" та "Шахтаря" у 1/16 Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути