Ексклюзиви
пʼятниця, 26 листопада 2021 21:01

Що потрібно знати про першого суперника збірної України у стикових матчах Кубка світу

Що потрібно знати про першого суперника збірної України у стикових матчах Кубка світу
Ендрю Робертсон із 2017 року грає за "Ліверпуль". Фото: Gettyimages.com/

26 листопада відбулося жеребкування стикових матчів Кубка світу. Першим суперником України буде команда Шотландії. В разі перемоги, українці зіграють проти переможця пари Уельс - Австрія.

Що потрібно знати про першого суперника команди Олександра Петракова?

Програли тільки раз у відборі. Шотландія зайняла друге місце у групі F кваліфікації Кубка світу поступившись переможцю Данії чотирма очками та випередили Австрію та Ізраїль в боротьбі за друге місце. Молдова та Фарерські острови ні на що не претендували. Шотландії поступилися тільки раз, програвши у Данії, але змогли взяти реванш в останньому турі, коли вже нічого не вирішувалося.

Надійна оборона та слабкий напад. У не самій складні групі змогли тільки одного разу розгромити суперника здолавши Фарери - 4:0. Більшість матчів виграли із мінімальною перевагою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України не зможе потрапити на Кубок світу

Досвідчений тренер. Стів Кларк очолив збірну Шотландії у 2019 році. До цього працював із "Кілмарком", "Вест Бромвічем" та "Редінгом". Працював асистентом в "Ньюкаслі", "Челсі", "Ліверпулі", "Астон Віллі" та "Вест Гемі".

Зірким грають в АПЛ. Головною зіркою є Ендрю Робертсон із "Ліверпуля", який оцінюється у €65 млн. Також варто відмітити Скота МакТоммея із "МЮ", захисника "Арсеналу" Кірона Тірні, форвард "Саутгемптона" Че Адамса та головний талант Біллі Гілмора із "Норвіча".

Шотландія перебуває на своєму піку. Суперник збірної України має збалансований склад. В кожній лінії є свої лідері. Немає залежності від одного гравця та вікових гравців. За останні 20 років Шотландія має найсильніший склад.

Грають у три захисники. Кларк сповідує схему близьку до тої, яку використовував Петраков у матчах збірної України у вересні та жовтні. Три центральні захисники. Два опорники. По одному гравців на флангах, два інсайди та форвард. Це можна визначити як 3-5-2-1, або 5-2-2-1.

Шотландія має найсильніший склад за останні 20 років

Перемагали Україну у кваліфікації до Євро. Шотландія та Україна були суперниками у відбіркових матчах Євро-2008. У Києві команда Олега Блохіна перемогла - 2:0, а у Глазго програли - 1:3. У тому відборі Шотландія випередила Україну зайняшив третє місце. Кваліфікувалися на турнір Франція та Італія.

Сповідують раціональний футбол. Сила шотландців у мотивації та натхнення, Їхній футбол доволі простий - багато довгих передач, верховий футбол, силова боротьба, стандарти. Чогось комбінаційного чи естетично суперник збірної України не показує.

Просто не буде. Шотландія буде мати домашню підтримку. Це стане серйозним аргументом, бо вболівальники вміють створювати атмосферу на стадіоні. Сповідують силовий футбол, що може стати проблемою, якщо не зможе грати Тарас Степаненко. Потрібно не програти у силовій боротьбі та фізиці, з чим у збірної України останній час проблеми. Завдяки індивідуальним діям та майстерності лідерів українці мають проходити до наступного раунду.

Перший матч відбудеться 24 березня 2022 року, а 29 березня - фінальний раунд стикових матчів.

За підсумками групового етапу європейського відбору на Кубок світу-2022 вийшли 10 команд: Іспанія, Швейцарія, Данія, Бельгія, Сербія, Франція, Хорватія, Німеччина, Англія та Нідерланди.

Збірна України посіла у своїй групі друге місце. Українці випередили Казахстан, Фінляндію та Боснію, але поступилися Франції.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про першого суперника збірної України у стикових матчах Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути