понеділок, 10 серпня 2020 21:00

Що потрібно знати про першого новачка Луческу в "Динамо"

Що потрібно знати про першого новачка Луческу в "Динамо"
Володимир Костевич 4 сезони грав у Польщі. Фото: ФК "Лех"

Київське "Динамо" підписало контакт із захисником познанського "Леха" 27-річним Володимиром Костевичем. Угода набуде чинності 1 січня 2021 року, коли у футболіста завершиться контракт із польським клубом. Гравець перейде в "Динамо" на правах вільного агента.

Український захисник є четвертим футболістом, який перейшов із "Леха" в київське "Динамо" після Лукаша Теодорчика, Томаша Кендзьори та Тамаша Кадара.

Костевич є вихованцем львівських "Карпат". У першій команді почав грати із 2010 року. Під час роботи у Львові Ігоря Йовічевича став одним із лідерів команди. На початку 2017 року "Лех" заплатив за футболіста "Карпатам" 300 тисяч євро. У Польщі футболіст дуже швидко адаптувався та став провідним гравцем команди. Потрапляв до збірних сезону.

Колишній тренер "Леха" хорват Ненад Б'єліца є прихильником агресивного футболу, гри першим номером. В такій побудові гри Костевич почувається, як риба у воді, завдяки своїм прекрасним швидкісними якостями, вмінням не просто підключитися до атаки, але гарною роботою із м'ячем, хорошою грою під пресингом. Недарма Б'єліца хотів забрати Костевича в Хорватію влітку 2019 року, але пропозиція у 1 млн євро не влаштувала "Лех".

Беліца хотів забрати Костевича в Хорватію влітку 2019 року, але пропозиція у 1 млн євро не влаштувала "Лех".

Після відходу Б'єлици із "Леха" у 2018 році в Костевича почалися проблеми. Його прогрес вже не був таким значним. Скоріше футболіст тупцювався на місці без розвитку. За два роки у Польщі футболіст вже взяв все, що тільки можна. Далі потрібен був трансфер у сильніший чемпіонат. Але переходу так і не стався. Навіть розмови про інтерес з боку інших команд не ходили.

Костевича називали одним із кандидатів у збірну України після приходу Андрія Шевченка в команду. В'ячеслав Шевчук завершив свої професійні виступи, тому позиція лівого оборонця була вакантною, але Шевченко так і не позвав гравця "Леха" в збірну, віддаючи перевагу іншим гравцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робить Луческу з "Динамо"

На перший погляд перехід Костевича може значити, що "Динамо" активно шукає заміну Віталію Миколенку, який може бути проданий після Євро-2020. Але в той же час, не варто відкидати варіант, що Мірча Луческу просто хоче посилити конкуренцію на лівому фланзі захисту. Хорват Йосип Піварич вже залишив київський клуб. Альтернативою Миколенку можу бути тільки універсал Олександр Караваєв або 18-річний Костянтин Вівчаренко. Конкуренція –це та складова, яка може Миколенку допомогти вийти на новий рівень.

Завдяки швидкісним якостям та хорошій роботі із м'ячем підходить під філософію Луческу.

Луческу вимагає від своєї команди інтенсивної гри на флангах. Захисники мають вміти ефективно підключатися до атаки та грати від власної штрафної до штрафної суперника. Попри наявність у "Шахтарі" Развана Раца та Ісмаїлі румунський спеціаліст все-одно запросив до команди В'ячеслава Шевчука, щоб посилити конкуренцію на фланзі та дозволяв тренеру проводити ротацію у потрібний момент без втрат для гри. Миколенко зараз має пошкодження, не міг грати в кінці сезону. Тому йому альтернатива має точно бути.

Костевич приходить до команди в статусі вільного агента, адаптований до українського футболу. Завдяки швидкісним якостям та хорошій роботі із м'ячем підходить під філософію Луческу. Він зможе стати, як альтернативою Миколенку, так і посилити глибину складу команди. Перехід до "Динамо" - значний крок вперед для кар'єри Костевича. Захисник отримає можливість грати на вищому рівні та працювати із досвідченим тренером.

Володимир Костевич виступав за "Карпати" та "Лех". В Польщі провів 93 матчі, в яких забив 1 гол. На рахунку гравця 7 матчів за молодіжну збірну України.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про першого новачка Луческу в "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути