Ексклюзиви
четвер, 27 червня 2019 08:00

Що потрібно знати про нового тренера "Динамо" Вісенте Гомеса

Іспанський тренер Вісенте Гомес стане новим помічником Олександра Хацкевича в тренерському штабі "Динамо". Гомес замінить на цій посаді свого співвітчизника Едуадро Докампо, який перейшов на роботу в казанський "Рубін"


Імя Вісенте Гомеса доволі добре знайоме київським уболівальникам. За часів роботи головним тренером "Динамо" Сергія Реброва саме цей іспанський спеціаліст працював в системі київського клубу. Ініціатором запрошення Вісента Гомеса, а також іншого іспанського тренера Унаї Мельгоси, був тодішній помічник Реброва Рауль Ріанчо. Гомес працював в структурі Академії, а також очолював молодіжну команду "Динамо". В сезоні 2016-2017 став помічником Реброва в першій команді "Динамо" змінивши на цій посаді Рауля Ріанчо, який перебрався в національну збірну України.

Вісенте Гомес вже працював в системі "Динамо"

З приходом Олександра Хацкевича Мельгоса та Гомес покинули київський клуб. Новим тренер киян мав трохи іншу стратегію розвитку клубу, яка більше спиралася на німецький напрямок, а не іспанський. В структурі Акдемії "Динамо" з приходом Хацкевича почав працювати хорватський спеціаліст Ромео Вендлер, який до цього багато працював саме в Німеччині

Автор: Соціальні мережі
  Тренерський штаб  Сергія Реброва у " Аль Ахлі" та агент Шандор Варга
Тренерський штаб Сергія Реброва у " Аль Ахлі" та агент Шандор Варга

Після розставання з "Динамо" два роки тому Вісенте Гомес опинився в тренерському штабі Сербія Реброва в "Аль Ахлі" із Саудівської Аравії. Пропрацював там сезон після чого перейшов в структуру московського " Спартака", де тоді також працював Рауль Ріанчо. Але в Росії довго не затримався. Ходили розмови, що Вісенте Гомес може замінити Рауля в штабі національної збірної України, але тоді вибір пав на Олександра Шовковського.

В попередні два сезони найбільшою проблемою Олександра Хацкевича в "Динамо" було тактична підготовка команди та вивчення суперника. В плані побудови гри кияни виглядали дуже передбачуваним. Якщо супернику вдавалося закрити лідерів динамівців – виникали великі проблеми навіть на рівні чемпіонату. Крім того, "Динамо" не завжди було готовим до сильних сторін суперника та намагалися не тиснути на слабкі. Минулорічне запрошення до команди Едуарду Докампу, який працював з Хацкевичем ще в збірній Білорусі, ніяк загалом не вирішило це питання. Тепер власну спробу буде мати Вісенте Гомес.

"Динамо" має проблему з тактичною підготовкою та вивченням суперника


Звичайно, що ніяких проблем з адаптацією у нового помічника Хацкевича не буде. Два роки Вісенте працював в Києві, потім ще був період в Росії. Знання мови та побуту дозволяють обійти проблеми адаптації та сприйняття реальності в українському футболі. З першого дня Вісенте Гомес може вкючитися у власну роботу.

Автор: https://spartak.com
  Вісенте Гомес - один з тренерів " Спартака"
Вісенте Гомес - один з тренерів " Спартака"

За час роботи в "Динамо" Вісенте Гомес показав себе, як дуже хороший тренер. Саме при ньому почали молоді футболісти стукатися в двері першої команди. Дубль показував дуже зрілу гру в першості дублерів. Гомес здатен проводи кваліфіковану та якісну роботу на посаді асистента головного тренера. Головне, щоб його робота була потрібна головному тренеру, щоб до його бачення футболу та його інформації прислухалися.

Молодіжна команда з Гомесом стала чемпіоном у своїй віковій категорії. При тому, що випереджали "Шахтар" не тільки за очками, але і грою. Циганков, Шепелєв, Оріховський, Тимчик, Бесєдін почали грати в першій команді. З часом без проблем Вісенте перейшов в першу команду, де вже допомагав Реброву.

Автор: Офіційний сайт "Динамо"
  Олександр Хацкевич та Вісенте Гомес
Олександр Хацкевич та Вісенте Гомес

Зараз Олександр Хацкевич формує команду під власен бачення футболі. Проходять до команди фізично сильні футболісти, які здатні грати у силовий футбол. Важливо,щоб головний тренер формував під своє бачення не тільки склад, але і тренерський штаб. Чи не буде в такій компанії зайвим іспанець Віесенте Гомес? На це відповідь дасть тільки наступний сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" купує сенегальського нападника

Сезон "Динамо" розпочне в Одесі 26 липня матчем за Суперкубок України проти "Шахтаря"

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про нового тренера "Динамо" Вісенте Гомеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути