Ексклюзиви
четвер, 08 серпня 2019 15:35

Що потрібно знати про найдорожчого захисника у світі

"Манчестер Юнайтед" здійснив трансфер захисника збірної Англії та "Лестера" Харрі Магвайра. 26-річний центральний оборонець підписав контракт на 6 років із можливістю продовження ще на один сезон.Магуайр коштував "червоним дияволам" 80 млн фунтів. Таким чином став найдорожчим захисником в історії футболу. Гравець збірної Англії випередив Вірджила ван Дейка, який взимку 2018-го перебрався з "Саутгемптона" до "Ліверпуля" за 75 млн фунтів.

"Зараз ринок трансферний такий, що далеко не завжди варто говорити про те, чи варто грошей той чи інший футболіст - каже знавець англійського футболу Сергій Бабарика. - Рік тому точно так же були сумніви в тому, чи варто своїх грошей ван Дейк, але зараз вже такі питання не виникають. Ми звикли що великі суми віддають за форвардів, атакувальних півзахисників, але в сучасному футболі є великий дефіцит класних центральних захисників. Не варто забувати, що ціни на футболістів ростуть в принципі з кожним сезоном - особливо в дуже навіть платоспроможній АПЛ".

У сучасному футболі є дефіцит центральних захисників

В минулому сезоні "Манчестер Юнайтед" запросив на посаду тренера Уле Гуннора Сульшера. Норвезький тренер перебудовує команду на свій лад. Окрім всього, він має вирішити надійність оборони команди.

Автор: Офіційний сайт "Манчестер Юнайтед"
   Головний тренер "МЮ" Улле Гуннор Сульшер( ліворуч) та новачок команди Харрі Магва́йр( ліворчук)
Головний тренер "МЮ" Улле Гуннор Сульшер( ліворуч) та новачок команди Харрі Магва́йр( ліворчук)

"Харрі Магуайр - захисник класний, до того ж як і ван Дейк, наділений якостями лідера. Він цілком здатний стати для "МЮ" гравцем типу Ріо Фердинанда або Неманьї Відіча - не по стилю, але за тривалістю перебування на піку форми і впливу на гру команди. Сер Алекс завжди говорив, що для нього головне - пара надійних центральних захисників. Думаю, це розуміє і його учень Уле Гуннар. Тому в "МЮ" питань про те, чи варто таких грошей Магвайр не виникає. Дійсно класні центрбеки зараз - дорогий товар. Особливо, якщо вони мають досвід гри в АПЛ" - продовжує Бабарика.

Магуайер здатен стати новим Фердінадом або Відічем для "МЮ"

Ван Дейк відразу став лідером "Ліверпуля" та вивів команду на новий рівень. Проблеми в обороні перестали турбувати Клоппа. "Ліверпуль" став надійною командою та виграв Лігу чемпіонів минулого сезону.

"Чи зможе прихід Магвайр якісно змінити гру "Манчестер Юнайтед" вже в цьому сезоні? Тут багато чого буде залежати не тільки від нього, а й від команди в цілому. З таким хлопцем у центрі оборони команда буде відчувати себе впевненіше. На жаль, але зараз у "МЮ" ще актуальна проблема Поля Погба - якщо він піде, потрібно швидко знайти йому заміну, якщо не піде - зробити так, щоб він грав з повною самовіддачею. Це фактор, який може вплинути на гру "МЮ" в новому сезоні сильніше приходу Магуайра. Бо в центрі поля у Сульшера крім Матіча і Погба - одна молодь. Хоч би хто був менеджером "Манчестер Юнайтед" в майбутньому - трансфер Магуайра це посилення тривалої дії, він буде хороший при будь-якому менеджері" - підсумовує Сергій Бабарика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Манчестер Сіті" оголосив про підписання нового захисника

В першому матчі нового сезону АПЛ "Манчестер Юнайтед" зіграє проти "Челсі"

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про найдорожчого захисника у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути