вівторок, 16 травня 2017 15:38

Що потрібно знати про арбітра фіналу Кубка України

Що потрібно знати про арбітра фіналу Кубка України
"Шахтар" за Труханова виграв три матчі, "Динамо" - два. Фото: fcdynamo.kiev.ua

Комітет арбітрів України визначився з рефері, який обслуговуватиме фінальний матч Кубка України сезону 2016/2017. Ним став 41-річний харків'янин Костянтин Труханов.

Це перше призначення у кар'єрі харківського арбітра на вирішальний матч розіграшу національного Кубка. Раніше він уже обслуговував зустрічі двох українських грандів. Востаннє - 21 квітня цього року в рамках 26-го туру чемпіонату України. "Шахтар" тоді на "Олімпійському" мінімально обіграв "Динамо".

Сам матч пройшов спокійно, хоча цього сезону в кар'єрі Труханова було скандальне "класико". Зокрема, поєдинок 18-го туру, який завершився перемогою "Шахтаря" 4:3, де він був резервним арбітром. У тій грі не витримали нерви в нападника киян Жуніора Мораеса, який почав гамселити гравців "Шахтаря", після чого отримав пряму червону картку від головного арбітра, а пізніше був дискваліфікований на 5 матчів чемпіонату України. Сьогодні на правах оренди грає за китайський клуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я помилився з вибором Мораеса" - Ребров

"Хочу сподіватися, що найближчий фінал пройде тихо та мирно, - коментує призначення оглядач журналу "Футбол" Ігор Яслік. - Зрозуміло, що для "Динамо" це останній шанс на трофей цього сезону. Але в історії клубу вже були сезони без трофеїв. Не бачу трагедії, якщо так буде і цього разу. Тому вважаю, що Труханов буде під меншим тиском, ніж той самий Абдула у вересневому матчі, коли не призначив очевидний пенальті, або Вакс 2012-го, коли вилучав Гармаша. Або той самий Жабченко, якому довелося Мораеса заспокоювати. Тим більше, що "Динамо" не може зараз скласти гідної конкуренції "Шахтареві", мабуть, тому про Труханова на "Олімпійському" в 26-му турі ніхто не згадував".

Нинішнього сезону Костянтин Труханов працював у 12 матчах елітного українського дивізиону. В них показав 62 жовті картки, одну червону й одного разу призначив пенальті. "Динамо" за суддівства Труханова зіграло 5 матчів: двічі перемагало, стільки ж разів програвало й одного разу зіграло внічию. "Шахтар" із Трухановим у полі провів 3 матчі, всі з яких виграв.

Фінальний матч розіграшу Кубка України 2016/2017 "Шахтар" - "Динамо" відбудеться в середу, 17 травня, в Харкові, на ОСК "Металіст". Початок - о 21:00. Текстову онлайн-трансляцію проведе наш сайт.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про арбітра фіналу Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути