понеділок, 19 грудня 2016 12:03

Що буде з "Дніпром" після націоналізації Приватбанку

Що буде з "Дніпром" після націоналізації Приватбанку
Ігор Коломойський. Фото з інтернету

18 грудня стало відомо, що ПАТ "Приватбанк" переходить у 100% власність держави. Раніше його власником був Ігор Коломойський, якому також належить ФК "Дніпро". Уряд заявив про гарантії безперебійного функціонування установи і збереження коштів його клієнтів.

Що це все означає для "Дніпра"?

Де-юре ФК "Дніпро" не має прямої належності до "Приватбанку". У клубі 5 засновників: Ігор Коломойський і 4 компанії з Кіпру (бенефіціарними власниками яких є Ігор Коломойський і мільярдер Геннадій Боголюбов).

Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов були також і бенефіціарними власниками ПАТ "Приватбанк" до націоналізації. Приватбанк був лише одним з багатьох компаній, де Ігор Коломойський виступає власником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбольній команді Коломойського пригрозили новими санкціями

Це не означає, що для футбольного клубу це не матиме негативних наслідків. Адже ФК "Дніпро" як одна з компаній Ігоря Коломойського може бути прокредитована в Приватбанку, не кажучи про можливу власність клубу в заставі фінансової установи.

Чи виплатить держава після націоналізації Приватбанку борги "Дніпра"? Ні. Як зазначено вище, ФК "Дніпро" де-юре не має стосунку до Приватбанку, і навпаки. За борги "Дніпра" відповідальне його керівництво і засновники, вказані вище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма з Пінчуком можуть врятувати "Дніпро"

Зараз ви читаєте новину «Що буде з "Дніпром" після націоналізації Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути