пʼятниця, 16 липня 2021 21:00

Чи зміг Шевченко проявити себе на Євро

Чи зміг  Шевченко проявити себе на Євро
Андрій Шевченко очолює збірну України із літа 2016 року. Фото: УАФ

Євро-2020/21 завершився перемогою збірної Італії.

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков спеціально для Gazeta.ua оцінив роботу тренерів на турнірі.

Роберто Манчіні. Три року тому Італія програла кваліфікацію до Кубка світу в Росії. За цей час збірна змінилася в кращу сторону та відіграла 34 матчі без поразок. Має шанси встановити світовий рекорд в цьому компоненті. Тренерська роль в цих досягнення однозначна. Збірна Італія ще доволі перспективна. Манчіні може працювати далі. Тільки потрібно розв'язувати поточні проблеми. Насамперед питання центру оборони, де К'єлліні та Бонуччі вже вікові.

Ґарет Саутгейт. Якщо команда грає у привабливий футбол та нічого не виграє, то збирається невдоволення вболівальників. За рахунок результату Саутгейт міг нівелювати будь-які претензії до своєї роботи. Він вивів англійців у півфінал Кубка світу в Росії, що було сприйнято як тріумф. Зараз вперше вивів у фінал Євро. Тому має продовжити працювати із Англією далі.

Манчіні та Саутгет залишаться на своїх місцях працювати далі

Каспер Юлманд. Робота тренера збірної та клубу - це різні професії. В плані переходу потрібно бути обережним. Тренер Данії вже мав досвід роботи на клубному рівні, але не зміг себе проявити, як у збірній. Тут проявляються академічність та глобальність мислення, вміння сумніватися. Юлманд складає враження вченого, а не тренера. Національна збірна для нього ідеальне місце.

Луїс Енріке. Багато запитань до тренера Іспанії. Є домінування на полі, але не вистачає гостроти. Вдалося проявити себе тільки у маті проти Словаччини. Непогано виглядали в півфіналі проти Італії, але не змогли дотиснути суперника.

Роберто Мартінес. Збірна Бельгія показує прогрес. Навіть змогли дійти до півфіналу Кубка світу-2018. У Мартінеса є певний карт-бланш на роботу із командою далі. Питання в тому, що робота в клубах оплачується краще. В нього є пропозиції. Все буде залежати від його бажання. Досвід роботи в клубах є.

Дешам пересидів в збірній Франції

Андрій Шевченко. Тут потрібно розрізняти, що нас влаштовує більше: перспективи Шевченка в якості клубного тренера, чи інтереси збірної України? Я чекаю відвертостей що було на Євро. Виступ збірної залишили багато запитань. Я не розумію, що це було. Матчі з Австрією та Англією були найважливіші матчі, але вийшли слабкими.

Ярослав Шилгави. Чехія не має зірок. Але показали хорошу гру. Могли досягти більше, ніж чвертьфінал, якби не провалили перший тайм 1/8 проти Данії. Про роботу тренера свідчить результат команди.

Йоахім Льов. Скільки років роботи із "бундестім" на Євро були останні акорди для тренера. Думаю, що Льов певний час попрацює коментатором на телебаченні.

Фернанду Сантуш. Є підозра, що Сантуш себе вичерпав на цій посаді. Довіра до вікових гравців при наявності цікавих молодих футболісів дивує. Маючи можливість грати більше на атаку збірна Португалії обрала захисний футбол, який не спрацював.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Шевченку варто покинути збірну України

Володимир Петкович. Працює на своєму рівні вже багато років. Може піднятися, або опуститися. Вийде із групи обов'язково. Далі - чвертьфінал, або вилітає в 1/8 фіналу.

Дідьє Дешам. Те що Франції не пройшла Швейцарію у 1/8 фіналу більше випадковість. По самому турнірі гра французів була академічною при якісному підборі гравців. Зіграли сильно тільки проти Німеччини. Потім увімкнулися у другому таймі проти Швейцарії. Складається враження, що Дешам пересидів на своїй посаді.

Златко Далич .Покоління гравців хорватів зараз слабке. На Кубку світу в Росії Далич не заважав грати футболістам. Зараз на цих якостях грати важко. Постарів Лука Модрич, який не може грати 90 хвилин та проблеми з форвардом. Хорвати нічого особливого не показали та від них і нічого не чекали.

Франк Де Бур. Нідерланди не виправдали свій потенціал. Легко виграли групу, але відразу попрощалися в матчах плейоф. Не дарма Де Бура відправили у відставку після турніру.

Франко Фода. Більше позитиву, ніж негативу. Австрія вийшла із групи та дала бій Італії в 1/8. Трохи не пощастило по ходу матчу проти команди Манчіні.

Янне Андресен. Швеція виграла групу з Іспанією. Це вже свідчить про багато. Не пощастило на останніх секундах гри проти України в 1/8 фіналу через помилку захисника. Тренерська робота склала позитивне враження.

Ігор Анлеговскі. Нічого не можу сказати про тренера. Хто б не працював із Північною Македонією, то краще б вона не виступила.

Павел Ґапал. Словаччина почала добре, але з кожним матчем почали грати гірше. Тут скоріше негативна робота тренера. Закономірно зайняли останнє місце в групі.

Угорці склали найкраще враження серед команд, які не вийшли із групи

Станіслав Черчесов. Не впевнений, що Станіслав Черчесов винен в провалі. Скоріше слабке покоління гравців в росіян.

Маркку Канерва. Фіни зіграли в свою силу. Команді бракує креативу для виходу із групи.

Шунул Гуюнеш Туреччина розчарувала. Гюнеш провалився по повній. Від команди були нейроні очікування після перемоги у відборі Кубка світу над Нідерландами.

Роберт Пейдж Уельс зіграв у свою силу. Перемогли турок та врятувалися від поразки у матчі проти Швейцарії. Нічого поганого про Пейджа сказати не можу. Команда виглядала не дуже керована, як і її лідер Ґарет Бейл.

Стів Кларк. Шотландія залишила позитивне враження завдяки нічиї в Лондоні з Англію.

Пауло Соузу. Португалець – не супер тренер. Не потрібно було його призначити за місяць до турніру. Що міг зробив Роберт Левандовський. Інші нічого не показали. Тренер не зміг достукатися до гравців, пояснити своїм принципи. Поляки одні із головних розчарувань.

Марко Россі. Угорці склали найкраще враження серед команд, які не вийшли із групи. У групі зі Францію. Німеччиною та Португалію набрали 2 очки та могли вийти в 1/8 фіналу. Робота Россі специфічна. У нього немає гравців. Може зліпити дисципліновану команду, яка буде перемагати збірні середнього рівня та кусати фаворитів.

Євро-2024 пройде в Німеччині. Переможця між собою визначать 24 збірні. Що них автоматично кваліфікувалася на правах господарів Німеччина. Жеребкування відбіркового турніру відбудеться в грудні 2022 року], жеребкування фінального етапу - в грудні 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Чи зміг Шевченко проявити себе на Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути