субота, 06 січня 2018 11:09

Стався напад на знамениту фігуристку

Стався напад на знамениту фігуристку
Тоня Хардінг стала другою жінкою в історії і першою американкою, яка виконала потрійний аксель на змаганнях

6 січня 1994 року невідомий ударив по нозі американську фігуристку Ненсі Керріган. Дівчину відвезли до лікарні. Вона не змогла виступити у відкритому чемпіонаті США, який одночасно був і відбором до Олімпіади-94. Перемогу здобула суперниця – Тоня Хардінг. Згодом з'ясувалося, що саме Тоня з чоловіком і організували напад.

Тоня росла в неблагополучній родині. Мати пиячила, міняла чоловіків і постійно билася. Якось трирічна дівчинка побачила ковзанку й фігуристів. Вирішила, що не піде звідси поки мати не погодиться водити її на тренування. Дівчинка мала рідкісний талант.

На чемпіонаті світу - 1992 виконала потрійний аксель. Однак судді віддали перевагу японці Крісті Ямагучі, яка старанно виконала свою простеньку програму. Тоня розлютилася. Нагримала на партнерку по команді Ненсі Керріган, яка прийшла її підтримати.

Тоня росла в неблагополучній родині. Мати пиячила, міняла чоловіків і постійно билася

Згодом вродлива Ненсі стала улюбленицею американської публіки. Про Тоню всі забули. На допомогу Хардінг поспішив її чоловік – Джеф Гілоуллі. За дві тисячі доларів він найняв відморозка Шейна Стента. Попросив його покалічити Ненсі напередодні чемпіонату США. Там мав відбутися відбір на Олімпіаду 1994 в норвезькому Ліллехаммері. Коли Ненсі йшла із розминки, Шейн підстеріг її в коридорі й щосили вдарив палицею по нозі. Ненсі впала, її забрала швидка.

Ніхто не знав нападника. Ходили чутки, що за нападом стоїть той самий маніяк, який ударив ножом тенісистку Моніку Селеш. На Тоню ніхто й подумати не міг. Тим більше, вона відмінно відкатала програму й стала чемпіонкою США. Травмованій Ненсі побажала здоров'я.

У Тоні розвалилася вся програма й вона була лише восьмою. Ненсі теж не змогла боротися за золото – перемогла українка Оксана Баюл

Тим часом детективи довели, що недаремно їдять свій хліб. Вони вийшли на слід замовників нападу. Подільники чоловіка Хардінг виявилися базіками й усе здали. Для слідства залишалося лише одне питання: знала Хардінг про напад, що готувався чи ні?

Тоні дозволили поїхати на Олімпіаду. Рекламні компанії змусили її готуватися до виступу разом із Ненсі Керріган. Та швидко одужала й теж змогла поїхати на Олімпіаду. Але американські розбірки ні до чого доброго не привели. У Тоні розвалилася вся програма й вона була лише восьмою. Ненсі теж не змогла боротися за золото – перемогла українка Оксана Баюл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли "відкинуті" ковзани. Як виглядає сексапільна надія українського фігурного катання

Згодом Тоні Хардінг дискваліфікували пожиттєво. В неї забрали все, чим вона жила – фігурне катання. У 40 років жінка змогла народити сина, якому тепер віддає всю свою любов. Коли має вільний час, переглядає фільм "Я – Тоня" з Марго Роббі в головній ролі. Ненсі Керріган вдало вийшла заміж за свого агента, живе у великому будинку, має трьох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Стався напад на знамениту фігуристку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути