пʼятниця, 29 грудня 2017 20:11

Сльози Буффона: як Італія залишилася без Кубка світу
8

Збірна Італії не змогла вийти на Кубок світу вперше за 60 років
Збірна Італії не змогла вийти на Кубок світу вперше за 60 років
Збірна Італії не змогла вийти на Кубок світу вперше за 60 років
Збірна Італії не змогла вийти на Кубок світу вперше за 60 років
Збірна Італії не змогла вийти на Кубок світу вперше за 60 років

Збірна Італії не змогла обіграти шведів і не поїде на Кубок світу-2018. Це головна сенсація європейської кваліфікації мундіалю.

Команда Джамп'єро Вентури не змогла розпечатати ворота шведів і вперше за 60 років залишилася без мундіалю.

Шведи приїхали в Італію в статусі аутсайдера. Але крім переваги після першого матчу, у них було ще одне. На них практично не чинився тиск.

Це позначилося вже на перших хвилинах. Гості були більш розкуті, спокійно, без боязні, віддавали паси один одному, тоді як дії господарів відзначалися сумбуром. Через якийсь час італійці забрали м'яч під свій контроль і почали намагатися створювати атаки.

Перший момент біля воріт шведів виник в середині тайму, коли м'яч після рикошету відскочив до Кандреви, але він з кількох метрів відправив його вище воріт.

Без Італії цей Кубок світу буде не таким цікавим, але це реальність. Що мені зробити? Я вже вибачився перед італійцями за провал, але при мені збірна Італії показала найкращий результат за останні 40 років

Лише на останніх хвилинах тайму Італія стала показувати красивий футбол з цікавими комбінаціями, що давало надію на забійний другий тайм.

Також запам'яталися дії арбітра Матеу Лаосу. Іспанець не прощав гравців і спокійно роздавав жовті картки, а також був абсолютно непохитний при спробах футболістів випросити пенальті.

У другому таймі Італія продовжувала більше володіти м'ячем, але користі від цього було вкрай мало. Якщо не брати до уваги статистику, то матч для гостей видався набагато простішим, ніж вони того самі очікували.

Робота Джамп'єро в збірній після цього матчу завершилася. Вперше за 60 років "Скуадра Адзура" Кубок світу дивитиметься по телевізору.

"Без Італії цей Кубок світу буде не таким цікавим, але це реальність. Що мені зробити? Я вже вибачився перед італійцями за провал, але при мені збірна Італії показала найкращий результат за останні 40 років. Ми програли лише дві офіційні зустрічі", - сказав Вентура.

Італія - Швеція 0:0 (перший матч 0:1)

Італія: Буффон - К'єлліні, Бонуччі, Барцальї - Кандрева (Бернардескі, 76), Пароло, Флоренці, Жоржиньо, Дарміан (Ель Шаараві, 63) - Габб'ядіні (Белотті, 63), Іммобіле

Швеція: Ольсен - Лустіг, Лінделеф, Гранквіст, Аугустінссон - Клаессон (Роден, 72), Ларссон, Йоханссон (Свенсон, 19), Форсберг - Тойвонен (Телін, 55), Берг.

Попередження: Бардзальї, К'єлліні, Бернардескі, Іммобіле - Форсберг, Йоханссон, Люстіг, Телін, Ольсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ключова перемога: як "Шахтар" обіграв "Наполі" в Лізі чемпіонів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фанера над "Камп Ноу": як "Барселона" створила історичний камбек із ПСЖ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досвід не впорався з молодістю: як Кличко на "Вемблі" закінчив з боксом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роджер всемогутній: як Федерер переміг Надаля на Australian Open

Воротар збірної Італії Джанлуїджі Буффон розплакався після поразки від Швеції і оголосив про завершення кар'єри в національній команді.

"Я покидаю збірну Італії і залишаю її молодим хлопцям, яким є що сказати - Періну і Доннаруммі. В італійського футболу, безумовно, є майбутнє. Обіймаю Барцальї, Бонуччі, К'єлліні і Де Россі, з якими ми провели майже 10 років. Дякую всім хлопцям, які були з нами весь цей час", - сказав Буффон зі сльозами на очах.

39-річний Буффон дебютував за збірну Італії в 1997 році. Він провів за національну команду 174 матчі, став в її складі чемпіоном світу (2006) і віце-чемпіоном Європи (2012).

Кубок світу-2018 міг стати для італійця шостим мундіалем в кар'єрі. Таким здобутком не може похвалитися жоден футболіст.

Зараз ви читаєте новину «Сльози Буффона: як Італія залишилася без Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути