Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2017 20:11

"Фанера над "Камп Ноу": як "Барселона" створила історичний камбек із ПСЖ
16

"Барселона" створила історичний камбек з ПСЖ, програвши 0: 4 в першому матчі
Фото: afp.com
"Барселона" створила історичний камбек з ПСЖ, програвши 0: 4 в першому матчі
"Барселона" створила історичний камбек з ПСЖ, програвши 0: 4 в першому матчі
"Барселона" створила історичний камбек з ПСЖ, програвши 0: 4 в першому матчі
"Барселона" створила історичний камбек з ПСЖ, програвши 0: 4 в першому матчі

Ми продовжуємо згадувати топ-5 найбільш знакових спортивних подій року, що минає. Сьогодні пропонуємо повернутися до історичного протистояння іспанської "Барселони" та французького ПСЖ у рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. А саме – до другого протистояння команд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роджер всемогутній: як Федерер переміг Надаля на Australian Open

Зустріч відбулася 8 березня у Барселоні. Перемогу здобули господарі з рахунком 6:1. Результат став історичним не лише завдяки цифрам на табло. Що зазвичай не часто побачиш на стадіях плей-оф, де розважати глядячів видовищем – завдання не номер один. "Барселона" стала першою командою в історії Ліги чемпіонів, яка створила камбек і вийшла до наступного раунду після програшу в першому матчі з рахунком 0:4.

Шансів на таке диво перед матчем було не дуже багато. Каталонці тоді мали дуже великі проблеми в середині поля: втратили Хаві, Алькантару, змушені були продати Фабрегаса, який не став ключовим гравцем півзахисту. А Бускетс та Іньєста ледь встигли відновитися після травм.

В той вечір на поле рідного "Камп Ноу" вийшов єдиний колектив, якому вже не було що втрачати, окрім власної репутації. І це розумів кожний гравець у формі синьо-гранатового кольору

Надія в серцях уболівальників "Барси" жевріла, але не більше. Ні після того, як Луїс Суарес відкрив рахунок на 3-й хвилині, ні після автоголу Курзави на 40-й. Лише, коли Ліонель Мессі на початку другого тайму холоднокровно реалізував пенальті, з'явилися реальні ознаки сенсації. І французи, нарешті, прокинулися, а за 12 хвилин Кавані, здавалося б, морально добив "Барселону", яка перед цим домінувала весь перший тайм і моральну силу якої тренер ПСЖ Унаї Емері явно недооцінив після більш ніж самозаспокійливого рахунку в Парижі. Але в той вечір на поле рідного "Камп Ноу" вийшов єдиний колектив, якому вже не було що втрачати, окрім власної репутації. І це розумів кожний гравець у формі синьо-гранатового кольору. Чудовий матч провели Ракітіч, Бускетс, Іньєста. Голкіпер Тер Штеген максимально холоднокровно пішов на "таран" з Кавані, коли той вийшов сам на сам, а на 95-й хвилині без коливань побіг відбирати м'яча на половину поля суперника. Ну а Неймар, який пізніше за іронією долі стане героєм цілої епопеї з переходом саме у ПСЖ, став справжньою зіркою матчу: і за 4-й гол "Барси" зі штрафного на 88-й хвилині, і за забитий пенальті через 2 хвилини. Ну і, нарешті, за результативний пас на 96-й хвилині на Роберто, який забив і видряпав для своєї команди щасливий історичний квиток до 1/4 фіналу, а для власних вболівальників – сльози радощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбітр обматюкав гравців ПСЖ в матчі з "Барселоною"

Серед присутніх на матчі віп-гостей був також головний тренер збірної України Андрій Шевченко. Він спостерігав за грою у компанії колишнього партнера по "Мілану" Деметріо Альбертіні.

У чвертьфіналі жереб звів "Барселону" з майбутнім фіналистом турніру, італійським "Ювентусом". Каталонці поступилися з рахунком 0:3 за сумою двох матчів. У чемпіонаті Іспанії "Барса" також програла боротьбу своєму одвічному супернику, мадридському "Реалу", який до того ж виграв Лігу чемпіонів. По завершенні сезону "Барселону" залишив головний тренер Луїс Енріке, на місце якого прийшов Ернесто Вальверде.

Зараз ви читаєте новину «"Фанера над "Камп Ноу": як "Барселона" створила історичний камбек із ПСЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути