середа, 06 лютого 2008 15:09

Словенський фахівець Бешірович став наставником "Азовмаша"

Напередодні фіналу Кубка України відбулися зміни в тренерському стані баскетбольної команди "Азовмаш". 6 лютого був підписаний контракт з одним з провідних європейських баскетбольних фахівців Мехметом Бешіровичем на посаду головного тренера маріупольської команди. Попереднім місцем роботи Мехмета Бешіровича була словенська "Олімпія".

Новий наставник "Азовмаша" народився 1 березня 1961 року в місті Марібор. Як головного тренера він очолював відомі словенські клуби "Сатекс", "Поста Браник", "Рогла Зрече", "Геліос Домзале", а також італійську команду "Конад Ріміні". Також він працював в різних юніорських і молодіжних збірних Словенії.

Минулий рік був найбільш вдалим в тренерської кар"єри Мехмета Бешіровича. Він з командою "Олімпія" став володарем Кубка Словенії, переможцем регулярного сезону і чемпіонату Словенської ліги. Також він був названий кращим словенським баскетбольним тренером 2007 року. Двічі - у 2007 і 2008 роках, Мехмет Бешірович ставав головним тренером команди в матчі "Всіх Зірок" словенської ліги, а в нинішньому році він був вибраний помічником головного тренера в матчі "Всіх Зірок" Адріатичної Ліги.

У нинішньому сезоні Мехмет Бешірович з командою "Олімпія" здобув перемоги в розиграші Евроліги УЛЕБ над грандами європейського баскетболу російським ЦСКА, грецьким "Олімпіакосом" і польським "Прокомом". Але потім після ряду поразок договір з ним був розірваний. З обопільної згоди Мехмет Бешірович підписав контракт з маріупольським "Азовмашем" на півтора роки. В той же час екс-наставник команди Сергій Завалін залишається працювати в тренерському штабі команди разом з Рамунасом Цвіркою.

Завтра маріупольський "Азовмаш" під керівництвом Мехмета Бешиіовича відправиться до Сум на фінал чотири Кубка України.

"Basket.com.ua"
Зараз ви читаєте новину «Словенський фахівець Бешірович став наставником "Азовмаша"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути