понеділок, 22 серпня 2011 18:38

"Слідкував за "Шахтарем" у Лізі чемпіонів" - Алан Патрік

Півзахисник донецького "Шахтаря" 20-річний Алан Патрік розповів, що переконало його прийняти пропозицію "гірників".

Нагадаємо, бразилець підписав чотирирічний контракт з чемпіоном України 24 червня 2011 року. Трансфер вихованця "Сантоса" обійшовся "гірникам" у 4 мільйони євро.

- У мене були пропозиції від інших клубів (повідомлялося про інтерес київського "Динамо", французького "Лілля" та бразильського "Інтернасьоналя"), але я обрав "Шахтар", - каже Алан Патрік "Gazeta.ua". - Я думаю, це найкращий варіант для мене та моєї сім'ї. Мій новий клуб має розкішну інфраструктуру. Також у Донецьку зібралася чудова команда, яка дуже добре виступає на євроарені. "Шахтар" — це великий клуб, який досягне ще більших успіхів у європейському футболі.

Що вам відомо про вашу нову команду?

- Я спілкувався з кількома теперішніми та колишніми бразильськими гравцями "Шахтаря". Всі говорили про клуб тільки хороші речі. Також я слідкував за Лігою чемпіонів, де "гірники" дійшли до чвертьфіналу. Крім того, я знаю, що "Шахтар" — це один із ґрандів українського футболу і діючий чемпіон країни.

Зокрема, у "Сантосі" ви виступали разом з Елано, колишнім "гірником". Що дізналися про "Шахтар" від нього?

- І від Елано, і від інших футболістів, з якими я спілкувався на тему "Шахтаря", я почув тільки позитивні відгуки.

З ким з "донецьких" бразильців ви знайомі?

- Жадсон розповів мені багато цікавого про "Шахтар". Ми знаємо один одного з того часу, коли обоє стали клієнтами агенства Think Ball. Воно представляє наші інтереси. Щодо Жадсона, то це досвідчений гравець, ідол у "Шахтарі". Він виграв майже всі трофеї для клубу. Я впевнений, що завдяки йому та іншим бразильцям мені буде легше адаптуватися. Присутність земляків наближає тебе до батьківщини.

Ви відвідали Донецьк, коли підписували контракт з "гірниками". Вдалося побувати на "Донбас Арені", клубній базі?

- Так. Інфраструктура клубу просто фантастична, світового класу. Не так багато клубів можуть запропонувати своїм гравцям такі умови. "Шахтар" дає своїм футболістам все що їм потрібно.

Говорили з Мірчею Луческу, вашим новим наставником?

- У мене відбулося короткочасне знайомство з командою. Я встиг зіграти у кількох товариських матчах за "Шахтар" (на австрійському зборі гол Патріка у ворота албанського "Шкендербеу" приніс "гірникам" перемогу). Наш наставник, тренерський штаб, гравці влаштували мені теплий прийом. У складі "Шахтаря" є багато бразильців, які допомогли мені порозумітися з іншими футболістами. Також можу сказати, що носитиму футболку із 70 номером на спині.

У "Сантосі" ви виступали разом із Неймаром і Гансо.

- Обидва — фантастичні гравці на полі і за полем, хороші друзі. Я дуже щасливий, що мені вдалося пограти з ними за одну команду. Я завжди підтримуватиму їх. Сподіваюсь в обох вдало складеться кар'єра.

Але "Шахтар" також має чудових бразильців, яких викликають у національну команду. Наприклад, Жадсон та Фернандіньо.

Ваша сім'я приїде у Донецьк?

- Зараз вони цим і займаються. Нещодавно я повернувся з молодіжного чемпіонату світу, який проходив у Колумбії. Я б хотів, щоб моя сім'я була поряд зі мною. Вона значить для мене все.

На минулих вихідних Алан виграв молодіжний чемпіонат світу. У фіналі збірна Бразилії обіграла Португалію — 3:2. Патрік у цьому матчі участі не приймав.

Зараз ви читаєте новину «"Слідкував за "Шахтарем" у Лізі чемпіонів" - Алан Патрік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути