вівторок, 13 вересня 2016 14:20

"Слабке місце "Наполі"- оборона, цим може скористатися "Динамо"- Шахов

"Слабке місце "Наполі"- оборона, цим може скористатися "Динамо"- Шахов
Андрій Шахов. Фото: dynamo.kiev.ua

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов дав оцінку нинішньому "Наполі". Нагадаємо, італійці - суперники київського "Динамо" в груповому раунді Ліги чемпіонів. Зіграють команди стартовий поєдинок сьогодні, о 21:45 на "Олімпійському". Текстовий онлайн проведе сайт Gazeta.ua.

"Наполі" Бенітеса, який програв "Дніпру" Маркевича в Лізі Європи, був боягузливий, не схильний до ризику. Нинішня команда - смілива, нахабна, прагне до контролю м'яча. У Серії А - лідер по володінню м'ячем, обійшов "Ювентус" з "Ромою". Причому, володіння м'ячем не є самоціллю, як у "Барселони" з "Аяксом". "Наполі" прагне розтягнути, розхитати оборону суперника. При цьому активно використовує фланги.

На флангах дуже активні Мертенс та Інсіньє. Обидва дуже технічні, їх важко зупинити, люблять обвідні удари, багато забивають. Дуже сильне тріо форвардів - Кальєхон, Габбьядіні, Інсіньє. Добре починає кар'єру в "Наполі" Мілик. Безперечний лідер - Гамшик. Слабше виглядає оборона, Кулібалі часто помиляється позиційно, не здатний думати на полі. Цим може скористатися "Динамо". Плюс єврокубкового досвіду в киян більше.

Мауріціо Сарри - відмінний тренер, незважаючи на відсутність трофеїв. Любить неординарні ходи. Пробував схему 4-4-2 з ромбом в середині поля - не вийшло. Перебудувався на іншу, 4-1-2-2-1 - дала результат. Немає сенсу міняти те, що приносить успіх. Якщо матч із "Динамо" буде складатися невдало, можливий вихід другого форварда.

Вважаю "Наполі" фаворитом майбутньої дуелі з "Динамо". Натужні перемоги над "Дніпром" та "Сталлю", поразка від "Ворскли" і нічия з "Шахтарем" при проваленому другому таймі дуже сильно бентежать", - зазначив Шахов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будемо ламати стереотип гри з італійськими клубами" - Ярмоленко

Зараз ви читаєте новину «"Слабке місце "Наполі"- оборона, цим може скористатися "Динамо"- Шахов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути