четвер, 01 квітня 2010 10:26

Скандальну бігунку не допускають до змагань

Скандальну бігунку не допускають до змагань

Скандальну південноафриканську бігунку Кастер Семеня тимчасово усунули від участі в національних змаганнях. З таким проханням до Федерації легкої атлетики країни офіційно звернулася Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій.

Семеня не зможе виступати до оголошення результатів гендерного тесту спортсменки. При цьому в заяві підкреслюється ІААФ: зараз мова не йде про дискваліфікацію.

Нагадаємо, що Семеню, яка стала чемпіонкою світу в 2009 році в бігу на 800 метрів, підозрюють у тому, що вона приховує свою стать. І насправді Семеня - чоловік. ІААФ провела кілька гендерних тестів, результати яких не оприлюднені досі.

"Після перемоги на ЧС в Берліні в 2009 році мене грубо і необгрунтовано перевіряли. Ці перевірки торкнулася найбільш інтимних сторін мого життя, - виступила із заявою спортсменка. - У ряді перевірок неодноразово порушувалися мої права - не тільки як спортсменки, але і як людину.

Я кажу про права на власну гідність і недоторканність особистого життя. Під загрозою моя кар"єра. Мені необхідно виступати, щоб не втрачати конкурентоспроможність. Я виконала все, що вимагали від мене в ІААФ, і не бачу перешкод для відновлення кар"єри ".

За матеріалами Блик

Зараз ви читаєте новину «Скандальну бігунку не допускають до змагань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути