четвер, 19 листопада 2009 13:58

Семеня залишиться чемпіонкою світу

Семеня залишиться чемпіонкою світу

Керівництво IAAF прийняла рішення зберегти титул чемпіонки світу з бігу на 800 м за пывденноафриканкою Кастер Семеня незалежно від результатів гендерних тестів.

Про це сьогодні, 19 листопада, оголосило Міністерство спорту ПАР. За його даними, уряд ПАР, адвокати Семені та керівництво IAAF досягли домовленості про те, що Семені залишать золоту медаль, титул чемпіонки та преміальні, оскільки її провини у тому, що трапилося, немає.

Також було вирішено, що IAAF збереже конфіденційність наукових досліджень тестів Семені та не буде оголошувати їхні результати.

Напередодні IAAF повідомила, що результати тестів поки не готові, відмовившись назвати приблизні терміни їх завершення, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що у фінальному забігу на 800 метрів на чемпіонаті світу в Берліні, переможницею якого стала Семеня, брала участь українська легкоатлетка Юлія Кревсун. Українка фінішувала на четвертій позиції. Таким чином, якщо б IAAF прийняла рішення відібрати "золото" у Семені, то Кревсун отримала би бронзову медаль.

LiveSport.ru

Зараз ви читаєте новину «Семеня залишиться чемпіонкою світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути