Ексклюзиви
середа, 12 листопада 2008 19:33

Скандальний президент "Десни" продав половину клубу народному депутату

Офіційний прес-реліз футбольного клубу "Десна-Партнер".

Сьогодні в Чернігові президент ФК "Десна-Партнер" Олексій Савченко представив нового співвласника клубу - Павла Клімца. З листопада 50% чернігівського клубу належить народному депутатові України, Почесному президенту групи компаній "ОЛІМП".

"Ми придбали неринкову структуру. Проведені нами перетворення, зміни в менеджменті зробили її цікавою для інших участників, - говорить президент ФК "Десна-Партнер".

Олексій Савченко відзначив, що радий появі партнера. Це дозволить "Десні" упевнено рухатися до поставленої мети - якою залишається вища ліга: "Протягом року, я пропонував крупному чернігівському бізнесу прийняти участь в розвитку футбольного клубу, але на жаль в Чернігові поки немає традиції підтримувати важливі соціальні проекти.

Компанія "Олімп" з літа виступала як генеральний спонсор команди, а зараз увійшла повноправним учасником, що додає чернігівському футболу стійкості".

Пан Савченко відзначив, що має намір перенаправити засоби, які звільнилися, на інші соціальні проекти в Чернігові, перш за все діяльність організації "За Чернігів!", президентом якої є Олексій Савченко: "У сьогоднішній ситуації, багатьом жителям міста необхідна допомога. Ми постараємося її надати".

Павло Клімець відзначив, що "для нього це не перший досвід співпраці з футбольними клубами, але в даному випадку йому імпонує реформаторська позиція Президента клубу і його бачення майбутнього українського футболу".

Сума операції, з придбання 50% ФК "Десна-Партнер" склала 10 мільйонів гривень. Це найдорожчий продаж в історії Українського футболу серед клубів першої Ліги.

ФК "Десна" існує з січня 1994 року. У серпні 2007г. власником клубу став Голова Наглядової Ради "Партнер-банк" Олексій Савченко. За підсумками Чемпіонату Україні 2007г.- 2008г. ФК "Десна" зайняв 4 місце.

ДОВІДКА: з червня 2008г. ТМ "PRIME", що входить в портфель брендів групи компаній "ОЛІМП" став генеральним спонсором клубу.


football.ua
Зараз ви читаєте новину «Скандальний президент "Десни" продав половину клубу народному депутату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути