Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 16:56

Скандальний футболіст австралійського клубу вибачився перед громадою

Німецький футболіст Андре Гумпрехт, який виступає за австралійську команду "Сентрал Кост Марінерс", приніс вибачення за те, що він надів костюм Адольфа Гітлера на клубну вечірку. Вчинок півзахисника викликав несхвалення австралійської громадськості, зокрема єврейських співтовариств.

Вечірка "Сентрал Кост Марінерс", що пройшла під назвою "Божевільний понеділок" (Mad Monday), відбулася 25 лютого і була присвячена закінченню сезону. 24 лютого "Марінерс" брав участь у фінальному матчі австралійської ліги (A-league), де потерпів поразку від "Ньюкасл Джетс" (0:1).

Гумпрехт прийшов на вечірку, одягнувшись у військову форму, схожу на ту, яку носив Гітлер, і з наклеєними вусами "під фюрера". Наступного дня після свята футболіст написав відкритий лист, у якому відзначив, що допустив "велику і дурну помилку", але не хотів зачепити чиї-небудь відчуття і не збирався пропагувати ідеї фашизму.

Засудження громадськості викликав костюм ще одного футболіста "Марінерс" Тоні Відмара, який пофарбував обличчя чорний колір і наділ білий одяг. Вважається, що Відмар зображав американського кіноактора Моргана Фрімана, що зіграв роль Бога у фільмі "Брюс всемогутній" ("Bruce Almighty"). Вибачень від Відмара поки не було.

"Лента.ру"
Зараз ви читаєте новину «Скандальний футболіст австралійського клубу вибачився перед громадою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути