четвер, 17 травня 2018 15:03

Скандал з трансфером Ярмоленка до "Боруссії" набрав нових обертів

Скандал з трансфером Ярмоленка до "Боруссії" набрав нових обертів
Перехід Ярмоленка зацікав українських правоохоронців. Фото: Eurosport

Трансфер Андрія Ярмоленко з "Динамо" в "Боруссію" Д став предметом розслідування правоохоронних органів України. Причина - платіж солідарності від переїзду в Німеччину не розподілений всім клубам, які повинні були його отримати.

До переходу в "Динамо" Ярмоленко виступав за СДЮШОР "Юність" (Чернігів), чернігівську "Десну", київські "Локомотив" і "Відрадний".

"Боруссія" мала сплатити 5% від суми трансферу цим футбольним школам. Команди, за які виступав Ярмоленко з 12 по 15 років, повинні отримати по 0,25% від суми трансферу за кожен рік навчання. Клуби, в яких футболіст провів з 16 до 23 років - по 0,5%.

Всього німецький клуб повинен був виплатити 375 тисяч євро, 285 тисяч з яких дісталися б "Юності", 60 тисяч - "Відрадному", а решта суми повинна була розподілитися між "Локомотивом" і "Десною".

Всі платежі повинні були здійснені в 30-денний термін після переходу, тобто, до 30 вересня 2017 року.

У підсумку, "Юність" отримала від ГО "Юності" близько 70 тисяч євро, замість належних 375 тисяч.

"Динамо" не відповіло нам, нічого не змінилося. Є плани написати лист "Боруссії" Д, думаю, зробимо це наступного тижня ", - сказав директор СДЮШОР "Юність" Геннадій Прокопович в ефірі "Футбол NEWS".

"Відрадний" відмовився від отримання платежу, про що зазначено в цьому листі президенту "Динамо" Ігорю Суркісу від директора даної футбольної школи Антона Алексюка.

"Локомотив" не отримував звернення ні від одного з клубів з приводу платежу солідарності, а "Десна", за яку виступав Ярмоленко, припинила існування.

Зараз поліція розслідує справу про розкрадання платежу солідарності від трансферу Ярмоленка в "Боруссію".

Раніше суд вирішив заарештувати половину всієї суми (близько 2,3 млн гривень), щоб зберегти доказ незаконних дій "Юності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, скільки аферисти нажилися на трансфері Ярмоленка

Зараз у кримінальному провадженні вилучені документи про рух коштів, накладено арешт на грошові активи, проводяться допити.

Зараз ви читаєте новину «Скандал з трансфером Ярмоленка до "Боруссії" набрав нових обертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути