Ексклюзиви
середа, 01 червня 2011 17:53

Скандал в Італії: екс-капітана римського "Лаціо" і ще 15 людей заарештували

Скандал в Італії: екс-капітана римського "Лаціо" і ще 15 людей заарештували

Відомий у минулому форвард збірної Італії Джузеппе Сіньйорі опинився в числі 16 осіб, заарештованих у середу в Італії за звинуваченням в організації договірних матчів.

Як повідомляє сайт газети "Спорт-Експрес", італійська поліція діяла в десяти містах, серед інших потрапили під підозру виявилися діючі гравці клубів серій B і С, представники команд нижчих дивізіонів і букмекери.

Вже відомо, що під підозру потрапили ряд матчів за участю "Сієни" і "Аталанти", які за підсумками сезону завоювали місце в елітному дивізіоні, проте тепер їх повернення в серію А під загрозою.

Представник звинувачення Роберто Ді Мартіно також повідомив про спробу підлаштувати результат березневого матчу міланського "Інтера" з "Лечче".

Розповідаючи про подробиці "дивних" матчів, Ді Мартіно розповів, що розслідування почалося після гри серії С "Кремонезе" - "Паганезе", коли гравцям господарів підмішали в напої препарати на основі снодійного, які не дозволили зіграти їм на повну силу, і багато футболістів скаржилися на це після зустрічі.

Звинувачення вказує, що "чорні" букмекери діяли наступним чином: підкуповували одного або кількох гравців і ставили величезні суми в офіційних букмекерських конторах, які переважно базувалися в Азії.

"У ході розслідування ми концентрувалися на минулому сезоні, але у мене залишилося стійке відчуття, що цей процес триває багато років", - заявив Ді Мартіно.

Зараз під підозрою перебувають ще 30 чоловік, включаючи капітана "Атланти" Крістіано Доні.

Що стосується Сіньйорі, який завершив кар'єру в 2006 році, то колишній капітан римського "Лаціо" звинувачується в керівництві букмекерської групою в Болоньї, яка впливала на результати матчів. Сам він відмовився давати коментарі до консультацій з адвокатом.

Найбільший скандал, пов'язаний зі ставками, трапився в 1980 році, і за його підсумками декілька учасників були арештовані, а клуби і гравці дискваліфіковані.

У 2006 році постраждали клуби, що впливали на результати матчів за допомогою суддів. Тоді "Ювентус" був позбавлений двох титулів чемпіона Італії - 2005 та 2006 років і відправлений у серію В. Крім того, ряд клубів був покараний зняттям очок.

Зараз ви читаєте новину «Скандал в Італії: екс-капітана римського "Лаціо" і ще 15 людей заарештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути