субота, 16 липня 2011 13:36

Шуфрич визнав участь "Закарпаття" в "договорняку"

Шуфрич визнав участь "Закарпаття" в "договорняку"

Керівництво ужгородського "Закарпаття" визнало договірний характер матчу з "Кривбасом" в сезоні 2009/2010 української Прем'єр-ліги.

Про це йдеться в листі президента ужгородського клубу Олександра Шуфрича, яке було розміщено на офіційному сайті команди. Воно було адресовано керівникам, гравцям "Чорноморця", а також уболівальникам одеської команди.

Нагадаємо, "Закарпаття" в останньому турі Чемпіонату України програло "Кривбасу". Це зумовило виліт "Чорноморця" в Першу лігу.

"Від імені всього колективу ФК "Закарпаття" прошу вибачення у ФК" Чорноморець ", його гравців, тренерського штабу, інших співробітників клубу і особливо у вболівальників за програний матч останнього туру української прем'єр-ліги сезону-2009/10 між "Закарпаттям" і "Кривбасом", - зазначив Шуфрич.

За його словами, гравці, який приймали участь у вищезгаданому матчі, були далекі від прояву високих морально-вольових якостей.

"Будучи професіоналами, вони не демонстрували необхідної волі, бажання і прагнення до перемоги. Знаючи, що в цьому матчі і в турі взагалі на кону стоїть доля двох українських клубів, команда не проявила характеру, який притаманний професійним спортсменам. Своїми діями, а точніше, бездіяльністю на поле, футболісти показали, що не гідні належати еліті українського футболу", - упевнений Шуфрич.

За його словами, після поразки "Закарпаття" було проведено внутрішнє розслідування.

"Доводжу до вашого відома, що після аналізу даного матчу та отримання додаткової інформації клубом було ініційовано внутрішнє розслідування. Його метою був аналіз і визначення причин поразки, спроба зрозуміти мотивацію, а точніше, її відсутність у футболістів у грі з "Кривбасом". Отримавши результати розслідування, акціонери клубу ухвалили рішення усунути частину керівництва і групу гравців, а також зняти завдання повернення у Прем'єр-лігу на сезон-2010/11. Враховуючи турнірне становище на той момент, "Закарпаття" могло вести боротьбу за підвищення в класі лише з "Чорноморцем". Але, на думку керівництва, зі спортивно-етичних міркувань ми просто не мали на це морального права", - зазначив Шуфрич.

Він привітав одеську команду з поверненням в еліту українського футболу.

"Закарпаття" сердечно вітає всіх, хто причетний до успіхів "Чорноморця", з виходом їх улюбленого клубу у Прем'єр-лігу України і бажає вдалого виступу в новому сезоні. Як бачимо, лише через рік, але спортивна справедливість перемогла. Давайте разом зробимо український футбол краще", - підсумував Шуфрич.

Варто зазначити, що реакції української футбольної влади на цю заяву поки не послідувало. Варто зазначити, що "Кривбас" в даний час продовжує виступ у Прем'єр-лізі, а "Закарпаття" - у Першій лізі.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич визнав участь "Закарпаття" в "договорняку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути