субота, 17 грудня 2011 15:20

Штрафи за "договорняки" в Росії складуть від 1 до 50 млн

Штрафи за "договорняки" в Росії складуть від 1 до 50 млн

На засіданні Контрольно-дисциплінарного комітету Російського футбольного союзу (КДК РФС), що відбувся в п'ятницю, 16 грудня, була затверджена система штрафів за організацію і участь в договірних матчах.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

За спробу організації договірного матчу передбачені:

- Для фізичних осіб - штраф від 1 до 5 мільйонів рублів, дискваліфікація гравця від 3 місяців до 1 року та/або заборона фізичній особі займатися будь-якою пов'язаною з футболом діяльністю на строк не менше 1 року;

- Для юридичних осіб - штраф від 10 до 30 мільйонів рублів.

Якщо договірний матч відбувся, на його учасників та організаторів чекають наступні санкції:

- Для фізичних осіб - штраф у розмірі 5 мільйонів рублів, дискваліфікація гравця від 1 року до 2 років та/або заборона займатися діяльністю, пов'язаною з футболом, від 3 років до довічного строку;

- Для юридичних осіб - штраф у розмірі 50 мільйонів рублів, зняття очок для клубу в кількості 15 і/або позбавлення завойованих нагород та/або виключення з числа учасників змагань на поточний сезон та/або переведення клубу в нижчий за рангом дивізіону.

Крім того, було прийнято рішення, згідно з яким за визнання в участі у договірному матчі передбачена амністія: винні зможуть уникнути великих штрафів і максимальних санкцій. За перешкоди в розслідуванні передбачений штраф у розмірі 500 тисяч рублів, за обмови - 5 мільйонів рублів.

Крім того, РФС створив спеціальну електронну адресу, на який можна повідомити про організацію договірних матчів на адресу, - [email protected] з наступним поданням до Ради відповідних доказів.

Відповідні зміни вже внесені до регламенту РФС.

Зазначимо, що в жовтні глава служби безпеки ФІФА Кріс Ітон повідомив про те, що в наступному році футбольна організація почне заохочувати грошима інформаторів, які розповідатимуть про договірні матчі.

Крім того, даною проблемою зайнявся і Інтерпол.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи за "договорняки" в Росії складуть від 1 до 50 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути