вівторок, 12 червня 2012 04:40

"Ше-ва! Ше-ва!" – 150-тисячний Майдан скандував ім'я капітана збірної
7

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Матч Євро-2012 у групі D між збірними України та Швеції у фан-зоні на Майдані Незалежності дивилося понад 150 тисяч людей.

Уже на першому матчі дня Англія – Франція головним майданом країни важко було пересуватися через велику кількість людей. Тоді їх налічувалося приблизно 100 тисяч. Та вже з перших хвилин поєдинку за участю української збірною на Майдані ніде було яблуку впасти.

За словами організаторів фан-зони, якщо врахувати всю територію зони, то вона на той момент уміщувала понад 150 тисяч людей.

Переважна більшість глядачів мала жовто-блакитну символіку, хоча зустрічалися також фани й інших команд-учасників Євро-2012. Розмістилися вони традиційно навколо великих екранів. Решта дивилися на будь-яких інших моніторах, що в той час транслювали футбол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці на Майдані вболівали за нічию між Англією та Францією

На території офіційного прес-штабу всі представники мас-медіа з різних країн світу також уважно стежили за поєдинком із двох великих телевізорів. На кожний момент вони, як і ті, що на вулиці, реагували гучними емоціями та аплодисментами. Найбільшу ж емоційну реакцію викликали забиті голи Андрія Шевченка.

Після фінального свистка шквал емоцій у київській фан-зоні просто зашкалював. Усі скандували "У-кра-ї-на! У-кра-ї-на!", а також "Ше-ва! Ше-ва!".

Щасливі вболівальники продовжували свої скандування й дорогою додому, зокрема, йдучи вулицями міста та рухаючись метрополітеном.

Частина фанатів залишилася на Майдані. Під ранок у центрі столиці можна було зустріти невеликі групи радісних вболівальників.

Нагадаємо, збірна України перемогла команду Швеції в дебютному матчі на Євро-2012 із рахунком 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Ше-ва! Ше-ва!" – 150-тисячний Майдан скандував ім'я капітана збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути