пʼятниця, 21 серпня 2020 06:11

"Севілья" три роки поспіль вигравала Лігу Європи

"Севілья" три роки поспіль вигравала Лігу Європи
Євген Коноплянка із "Севільєю" перемагав у Лізі Європи. Фото: Reuters

21 серпня іспанська "Севілья" та італійський "Інтер" зіграють у фінальному матчі Ліги Європи.

Команди мають досвід перемоги в цьому турнірі, або його попереднику Кубку УЄФА. На рахунку "Севільї" - 5 перемог, а у "Інтера" тільки одна.

В сезонах 2005/2007 "Севілья"двічі поспіль вигравала Кубок УЄФА. Спочатку у фіналі був розбитий англійський "Мідлсбро" - 4:0, а за рік в іспанському фіналі "Севілья" виявилася сильною за "Еспаньйол". В основний час гра завершилася із рахунком -1:1, а в серії пенальті перемога дісталася андалузцям -3:1.

В сезоні 2013/14 "Севілья" під керівництвом нового тренера Унаї Емері вперше виграла Лігу Європи. У фінальному матчі в Турині іспанці в серії післяматчевих пенальті перемогли "Бенфіку" - 4:2.

За рік команда Унаї Емері змогла знову повторити своє досягнення. У фінальному матчі іспанці здобули перемогу над представником України "Дніпром" -3:2. Підопічні Мирона Маркевича відкрили рахунок у матчі, але не змогли втримати перемогу пропустивши вирішальний м'яч в середині другого тайму.

У сезоні 2015/16 "Севілья" втретє здобули перемогу в Лізі Європи. Цього разу іспанці виявилися сильнішими за "Ліверпуль". В першому таймі команда Юргена Клоппа перемагала 1:0 та контролювала хід матчу. В другій половині гри все змінилося. "Севілья" тричі забила в ворота суперника. Володарем Ліги Європи також став гравець збірної України Євген Коноплянка, який, щоправда там і не зіграв у фіналі.

В "Інтера" 3 перемоги в Кубку УЄФА. В сезоні 199/91 "Інтер" за сумою двох матчів виявився сильнішим за "Рому" -2:0, 0:1. В сезоні 1993/94 італійці виявилися сильнішим за австрійський "Казино Зальцбург" -2:0, 1:0.

Остання датована сезоном 1997/98. У фінальному матчі в Парижі "Інтер""Інтернаціонале" розгромив ще одного представника Італії "Лаціо" - 3:0. М'ячі на свій рахунок записали Роналду, Хав'єр Дзанетті та Іван Саморано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому зганьбився "Шахтар"

Фінал Ліги Європи-2019|20 відбудеться у Кельні на арені "Рейн Енергі". Матч відбутися без глядачів через пандемію коронавірусу. Початок гри - о 22. 00.

Зараз ви читаєте новину «"Севілья" три роки поспіль вигравала Лігу Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути