Ексклюзиви
субота, 29 січня 2022 09:45

"Шевченку краще півроку нікуди не смикатися" - Сабо

"Шевченку краще півроку нікуди не смикатися" - Сабо
Андрій Шевченко вивів збірну України на Євро-2020. Фото: УАФ

Колишній тренер "Динамо" та збірної України Йожеф Сабо поділився думками щодо майбутнього Андрія Шевченка.

За словами досвідченого наставника, Шевченку краще взяти паузу після невдачі у "Дженоа"

"У Шевченка зараз непогана ситуація – отримує в "Дженоа" зарплату. Та й взагалі, йому краще зараз нікуди не смикатися, поки ще зарано. Нехай отримує свою зарплату, дивиться італійський чемпіонат, адже одна справа, коли він там був гравцем, інша справа зараз, коли минув час, багато що змінилося. А чемпіонат там дійсно хороший, он наші ніяк не можуть закріпитися. Думали, що той же Маліновський вже нарешті в основному складі, але ні. Коваленко теж поки що так собі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дженоа" - це чергова помилка Шевченка" - Суркіс

Шевченко, звичайно, зробив помилку, погодившись очолити "Дженоа". Думаю, він сподівався на краще, все-таки у збірній працював непогано. Але там не обійшлося без великого везіння, адже ми взагалі нікуди не повинні були виходити. Постійно думаю – ну невже Шевченко не бачив, що в "Дженоа" немає футболістів? Коли він програв поспіль відразу кілька ігор, я себе заспокоював, мовляв нічого, з керівництвом він, напевно, домовився, що в січні будуть купуватися футболісти, причому людей 5-6. Однак цього не сталося. Залишається лише міркувати, якою була у Шевченка з керівництвом розмова і до чого вони домовилися. Або не домовилися.

Думаю, що оптимальний термін для Шевченка, щоб відпочити – півроку. Побути з сім'єю, з дітьми. Заодно і поміркувати зі своїми помічниками, що все-таки не вийшло. Але у мене одна відповідь – з таким підбором футболістів, які зараз в "Дженоа", хоч десять топ-тренерів туди постав, ніхто нічого не зробить. Народжений повзати – літати не зможе", – сказав Сабо у коментарі FootBoom.

Нагадаємо, у Шевченка залишився контракт з Дженоа до літа 2024-го, який дозволяє заробити понад 6 млн євро. Українець має знайти компроміс щодо суми компенсації за достроковий розрив або сидіти без роботи ще 2,5 роки.

Андрій Шевченко залишився без роботи після відставки з "Дженоа" 15 січня. Тренер протримався на посаді два місяці. Під керівництвом Шевченка "Дженоа" виграв один матч з 11, тричі зіграв унічию та один раз програв.

У 2016-2021 роках Шевченко очолював збірну України. Під керівництвом тренера збірна змогла вийти на Євро-202021, де дійшла до чвертьфіналу.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченку краще півроку нікуди не смикатися" - Сабо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути