вівторок, 20 листопада 2018 22:11

Шевченко розповів, чи задоволений грою молодих хлопців

Шевченко розповів, чи задоволений грою молодих хлопців
Шевченко поділився думкою про гру з турками. Фото: Євген Кравс

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував товариський матч зі збірною Туреччини (0:0).

"Наша молодь, можна сказати, пройшла хрещення. Залишився задоволений. Особливо, першим таймом - він був чудовим. У другому таймі якість газону зіграло свою роль - воно було не такого високого рівня. Стали допускати багато помилок. Ну і не забувайте, що Туреччина грала вдома. Команда мобілізувати і в другому тайму заграла гостріше. Але я задоволений командою, задоволений її дебютантами. Єдине - не вистачило забитого м'яча.

Головне в таких матчах - не результат, а якість гри. Сьогодні в нашому складі грало сім або вісім футболістів молодіжної збірної України, які зовсім недавно грали за "молодіжку", а сьогодні вийшли на поле в якості гравців національної збірної. При цьому всім була зрозуміла мотивація збірної Туреччини - вдома ця команда завжди грає агресивно. Але хлопці впоралися і з тиском, і з завданням з точки зору змісту гри.

У грі молодих футболістів сподобалися контроль м'яч і ідеї, які вони намагалися перенести на футбольне поле, якість передач. Але не вистачило завершення. Десь помилялися і не змогли завершити своїм переспективний атаки.

Вважаю, що цей рік - дуже вдалий для збірної України

Молодість - це і є сили. Ці сили і треба використовувати. Молодих хлопців навіть заводити не треба, вони і так заряджені. Головне - діяти організовано і правильно. Хлопці саме це і показали в першому таймі. А взагалі, по матчах зі Словаччиною та Туреччиною у нас багато інформації. Молодь довела, що у неї є потенціал, і ми цим дуже задоволені.

Підсумки року для національної збірної? Вважаю, що цей рік - дуже вдалий для збірної України. І тут я говорю не стільки про результат в Лізі націй, якого ми досягли, а про гру команди, рівень якої ми підняли, і при цьому ввели до складу багато нових футболістів. Зокрема, в цих двох матчах (зі Словаччиною та Туреччиною, - прим.ред.) Ми задіяли цілий ряд молодих хлопців, які, вважаю, впоралися із завданнями, які перед ними стояли. Сподіваюся, що наші провідні виконавці якомога швидше повернутися в лад. Бажаю Ярмоленко і Малосен якнайшвидшого одужання. Чекаємо їх.

А ще з нетерпінням чекаємо жеребкування відбіркового циклу Євро-2020, хочеться вже дізнатися своїх суперників і потім в березні почати "відбір", - сказав тренер в ефірі телеканалу "Футбол 2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Україна зіграла внічию з Туреччиною - відео

Розшифровку інтерв'ю Шевченка телеканалу "Футбол 2" зробило видання Dynamo.kiev.ua.

Андрій Шевченко вивів збірну України до вищого дивізіону Ліги націй.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко розповів, чи задоволений грою молодих хлопців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути