Ексклюзиви
неділя, 15 листопада 2020 00:47

Шевченко прокоментував поразку від Німеччини

Шевченко прокоментував поразку від Німеччини
Андрій Шевченко ніяк не може зіграти найсильнішим складом. Фото Рейтер

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував поразку від Німеччини (1:3) в 5 турі Ліги націй.

- Вийшов хороший за напруженням матч, який дає досвід команді.

Повністю згоден. Якщо взяти ситуацію, в яку ми потрапили, команда не зіграла жодного матчу основним складом, якщо не брати до уваги Швейцарію в першому матчі. Сьогодні ми дуже добре увійшли у гру, не рахуючи перших 5-7 хвилин, тоді якась нервозність була.

В цілому намагалися грати в наш футбол, моментами це виходило дуже добре. Ми грали проти добре організованої команди з швидкими флангами, швидкими гравцями. Вони трохи перебудували гру, не так грали, як проти нас в Києві. Нам трохи складніше було сьогодні. Вважаю, хлопці десь були близькі до нічиєї. Тому що якби реалізували створені шанси - може бути, і заслужили б нічию.

- Тричі попали в штангу.

Це футбол. Найголовніше, що граємо з правильну структуру. Ми створюємо моменти, у команди є малюнок. Для нас це божевільний досвід - грати з такими командами на такому рівні. Незважаючи на всі ситуації, ми мали можливість перевірити багатьох гравців. Багато з них дуже себе добре проявили.

- Наскільки серйозно довелося коригувати склад і структуру гри після ковіду у чотирьох футболістів?

Однозначно, нам не вистачало чотирьох гравців - це дуже сильно вдарило по нас. План на гру не будується, тільки виходячи з основного складу. Це й додаткові заміни. У нас були гравці, які, виходячи на заміну, посилювали гру. Сьогодні у нас цього не було.

На багатьох позиціях у нас не вистачало гравців. Намагалися по можливості когось поміняти в кінці матчу, дати зіграти, дати комусь відпочити. Нас чекає дуже важкий матч в Швейцарії, будемо боротися.

- Є можливість когось довикликати в збірну?

Я поставив собі це питання перед матчем. Важко зараз знайти кадри. Думаю, якщо не буде ніяких травм, залишимося з цим складом. Приїдемо в готель, подивимося. Завтра летить літак з Києва, щоби забрати заражених гравців. Це буде одне з найголовніших завдань вранці.

По всіх протоколах багато питань було. Ми не знали, яке майбутнє чекати, що робити з гравцями, які вже були інфіковані вірусом. Зараз у нас є чітке розуміння, тому приїдемо і подумаємо. У нас є час до вильоту ранкового літака.

Якщо вважатимемо за потрібне додати в команду гравців, по-перше, їх треба знайти. Тоді подивимося і додамо, - сказав Шевченко в ефірі "Футбол 1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина – Україна – 3:1. Три штанги врятували німців

Заключну гру в Лізі націй збірна України зіграє у вівторок в Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко прокоментував поразку від Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути