понеділок, 14 червня 2021 01:01

Шевченко прокоментував поразку від Нідерландів

Шевченко прокоментував поразку від Нідерландів
Фото: instagram.com/andriyshevchenko

У першому турі групового етапу Євро-2020 синьо-жовті не встояли перед Нідерландами (2:3). Після матчу наставник української збірної Андрій Шевченко прокоментував дії своїх підопічних.

- Цікавий матч, швидкий, дуже багато моментів з однієї й іншої сторони, цікавих розвитків атак. Ми могли б і не пропускати такий м'яч у кінцівці. Хочу подякувати команді за ту реакцію, яку вона показала, особливо після практично програного матчу, рахунки 0:2. Хлопці знайшли в собі сили пресингувати. Ми перебудувалися, випустили більш свіжого гравця в середину поля, десь налагодили баланс. Команда дуже добре себе проявила.

- Що з Зубковим? Як будете вирішувати ситуацію з вінгером?

- Зубков відчув проблему в литковому м'язі, тому відбулася термінова заміна. Що стосується вінгера, то Циганков зараз тренується. Якщо не буде ніяких проблем, будемо планувати, дивитися.

- Чому ви замінили Марлоса?

- Марлос вийшов замість Зубкова. Я вважаю, що він провів непоганий матч. У другому таймі, коли нам не вистачало швидкості в середині поля, ми вирішили поміняти систему, випустивши Шапаренка і пересунувши Зінченка лівіше. Микола додав темпу за рахунок своєї мобільності, у нас з'явилася можливість пресингувати більш високо. Заміна була зроблена по ходу гри, тому що потрібно було поміняти ситуацію. Вважаю, ми прийняли правильне рішення. Але це не означає, що Марлос провів поганий матч. Він відпрацював, дав те, що міг.

- Чи будуть зміни в складі на наступний матч? Наскільки важлива гра з Північною Македонією, яка поступилася в першому поєдинку і буде мотивована?

- Будемо чекати від них такого настрою. У нас теж буде особливий настрій. Що стосується замін, то у нас є час. Завтра повернемося в Бухарест. Хлопці витратили дуже багато енергії, подивимося, хто як відновиться, чи будуть проблеми. У нас є достатньо гравців, які можуть вийти на поле. Подивимося гру Північної Македонії з Австрією, вивчимо і будемо готуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повний провал Зінченка та Малиновського: що потрібно знати про старт збірної України на Євро

Збірна України наступний матч на Євро зіграє 17 червня проти збірної Північної Македонії. 21 червня - завершальна гра в групі проти Австрії. Для виходу в 1/8 треба набирати очки в обох матчах.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко прокоментував поразку від Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути