Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2022 07:57

"Шевченко не має права очолювати збірну Польщі" - Циганик

"Шевченко не має права очолювати збірну Польщі" - Циганик
Андрій Шевченко п'ять років очолював збірну України. Фото: Gettyimages.com

Колишній тренер збірної України та "Дженоа" 54-річний Андрій Шевченко не має права очолити національну команду Польщі.

Український тренер має чинну угоду із "Дженоа", тому не може вести переговори з іншими командами, розповів журналіст Ігор Циганик.

"Після того, як Шевченко залишив посаду головного тренера "Дженоа", з ним зв'язався Цезар Кулеша, президент Польського футбольного союзу. Він запропонував Шевченкові очолити збірну Польщі. Однак сам Шевченко сказав, що на даному етапі у нього не вирішене питання з "Дженоа" – у нього чинний контракт з генуезцями і він повинен виконувати його умови.

Тому ситуація наступна. Кулеші до 31 січня потрібно визначитись з головним тренером національної збірної Польщі. Шевченко сказав, що навряд чи зможе вирішити всі свої питання з "Дженоа" до цього часу, але якщо вдасться – то він готовий розглядати пропозицію очолити "Кадру" і обговорювати деталі контракту. Шевченко не має зараз можливості вести переговори про те, щоб працювати в іншій команді, оскільки у нього на даний момент діє контракт з "Дженоа". Тому деталі контракту, гроші, умови, це все, наскільки я розумію, вони навіть не обговорювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Шевченку не потрібно очолювати збірну Польщі

Контракт з "Дженоа" діє до травня 2024 року. Серйозний контракт і серйозні гроші. "Дженоа" повинен зараз зробити пропозицію Шевченкові: або продовжити з ним співпрацю (тобто далі продовжувати виплачувати гроші у тому обсязі, як прописано в контракті), або все-таки спробувати розірвати угоду і запропонувати компенсацію. На сьогоднішній момент Шевченко не має можливості розірвати контракт з "Дженоа" просто сам по собі. "Дженоа" повинна зробити крок, щоб намалювати дорожню карту, як вони будуть розходитись з Шевченком. Зараз, на даному етапі, м'яч на стороні "Дженоа".

Поляки не збираються платити компенсацію за нашого тренера. Тому я даю не дуже багато відсотків на те, що Шевченко може очолити збірну Польщі. Все решта – просто розмови", – сказав Циганик у програмі "Циганик Live".

Андрій Шевченко залишився без роботи після відставки з "Дженоа" 15 січня. Тренер протримався на посаді два місяці. Під керівництвом Шевченка "Дженоа" виграв один матч з 11, тричі зіграв унічию та один раз програв.

У 2016-2021 роках Шевченко очолював збірну України. Під керівництвом тренера збірна змогла вийти на Євро-202021, де дійшла до чвертьфіналу.

Збірна Польщі посіла друге місце у відбірковому циклі до Кубка світу. Поляки зіграють перший стиковий матч проти Росії 24 березня в Москві. Попередній тренер "кадри" Пауло Соуза в односторонньому порядку розірвав контакт зі збірною Польщі. На посаді він не протримався навіть рік.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко не має права очолювати збірну Польщі" - Циганик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути