Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2012 10:07

"Шевченко має право прийняти збірну" - Заваров

"Шевченко має право прийняти збірну" - Заваров
"Чим швидше прийде головний тренер у збірну, тим краще" - Заваров ФОТО: ffu.org.ua

Національну збірну України з футболу має тренувати людина, яка зсередини знає команду й українську гру, і Андрій Шевченко гідний обійняти цю посаду, вважає Олександр Заваров, який входить до тренерського штабу української збірної.

"Людина має знати і стежити за українським футболом. Іноземець приїде, і йому буде складно, тому що він не встигне зануритися в наш футбол, а наступні ігри - вже в березні. Вважаю, що біля керма має бути українець, який знає і команду, і чемпіонат України зсередини. Я знаю, що Коньков (президент Федерації футболу України Анатолій Коньков) запропонував Шевченку цю роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коньков офіційно запропонував Шевченку очолити збірну України

Шевченко багато зробив для українського футболу й має право прийняти збірну. Чим швидше прийде головний тренер у збірну, тим краще", - сказав Заваров на прес-конференції в понеділок після відкритого тренування збірної перед товариським матчем із Болгарією, повідомляє прес-служба ФФУ.

Він також зазначив, що завдання української команди в грі з Болгарією, яка відбудеться 14 листопада, - "виступити гідно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шевченко - не Гвардіола, але дай Бог, щоб все вийшло" - Нагорняк

Заваров наголосив, що збірна має потенціал, але необхідно ретельно працювати: "Потрібно спуститися на землю і почати все заново. Проаналізувати те, що сталося, засукати рукави і працювати. Потенціал збірна має, є куди прогресувати й доводити, що Україна перебуває високо у футбольному світі".

Як відомо, посада головного тренера збірної України стала вакантною після згоди Олега Блохіна очолити ФК "Динамо" (Київ) наприкінці вересня поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко в наступному році може відновити кар'єру футболіста - ЗМІ

У понеділок, 12 листопада, стало відомо, що президент ФФУ Коньков ухвалив рішення запросити на посаду головного тренера збірної України Шевченка.

Рішення про призначення має ухвалити виконком федерації.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко має право прийняти збірну" - Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути